fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Panevėžys” B: serija tęsiasi

Praėjusį savaitgalį Mažeikiuose viešėję „Riteriai“ išvargo pergalę prieš „Atmosferą“ bei savo taškų taupyklę padidino iki devynių. Iš įvairaus amžiaus rinktinių sugrįžę sostinės atstovai ilgą laiką nerado vaistų prieš mažumoje žaidžiančią „Atmosferą“, bet, galiausiai, realizavo 11 metrų baudinį, kuris garantavo trečią pergalę iš eilės.

Šį šeštadienį „Riterių“ laukia „Panevėžys” B, kuris praėjusiame ture sugebėjo nugalėti vieną rimčiausių pretendentų į medalius – Jonavos „Be1” futbolininkus. Tose rungtynėse „Be1“ buvo panašioje situacijoje kaip ir „Riteriai“ – dvikovai pasiruošimas vyko be būrio rinktinėse buvusių žaidėjų.

 

Data: 2024 m. balandžio 6 d. 15:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

 

Naujienos

Paskutinėse rungtynėse Mažeikiuose šiame sezone debiutavo traumą išsigydęs Ebuka Onah. Jis į aikštę žengė 82 minutę, pakeitęs Simą Civilką.

Tose rungtynėse nutrūko „Riterių“ nepraleistų įvarčių minučių serija. Iš viso, sezono starte „Riterių“ varžovai į Armanto Vitkausko ginamus vartus nesugebėjo pasižymėti 243 minutes.

„Riteriams“ dar ir šį savaitgalį negalės padėti legionierius iš Ugandos Isma Mugulusi. Dėl biurokratinių problemų futbolininkas šiuo metu yra gimtinėje ir treniruojasi pagal „Riterių“ sudarytą individualią programą.

Septyniolikmetis Ernestas Zdanovič įtrauktas į geriausio „TopSport Pirmos lygos“ kovo mėnesio žaidėjo rinkimus. Jaunasis „Riteris“ per trejas rungtynes kovą pasižymėjo dviem pelnytais įvarčiais bei vienu atliktu rezultatyviu perdavimu.

Varžovas

Praėjusį sezoną vos išsaugojęs vietą „TopSport Pirmoje lygoje“, „Panevėžio“ jaunuoliai 2024 metus pradėjo žymiai užtikrinčiau. Per ketverias sužaistas rungtynes panevėžiečiai pralaimėjo vos kartą ir su penkiais taškais turnyro lentelėje užima septintąją poziciją.

B komandai atstovauja ne tik jaunimas, bet ir jau spėję savo vertę įrodyti žaidėjai: Rokas Lazdinauskas, Ronaldas Misiūnas, Andrejus Karvatskij. Paskutinėje dvikovoje su „Be1“, ekipai atstovavo ir A komandos žaidėjai Aironas Trakšelis bei Nojus Lukšys.

Ketvirtas turas

 Kaip jau užsiminėme, tiek „Riteriai“, tiek „Panevėžys” B savo paskutinėse rungtynėse šventė pergales. „Riteriai“ laimėjo 2:1, „Panevėžys” B – 2:0.

„Riteriams“ rungtynės prasidėjo labai neblogai. Vos įpusėjus pirmajam kėliniui, „Atmosfera“ dėl gynėjo paskutinės vilties pražangos aikštėje liko dešimtyje. Bėda ta, kad „Riteriams“ prisitaikyti prie, atrodytų palengvėjusios situacijos, ilgą laiką nepavyko, o išdrąsėjusi „Atmosfera“ antrojo kėlinio viduryje sugebėjo išlyginti rezultatą.

„Panevėžys” B į varžovų vartus mušė po įvartį tiek pirmajame, tiek antrajame kėliniuose. Pasižymėjo R.Lazdinauskas ir N.Lukšys.

Akistata

Armandas Šveistrys prieš Andrejų Karvatskį. Pergalingą įvartį į „Atmosferos“ vartus pelnęs A.Šveistrys šiame sezone „Riterių“ ekipoje yra atsakingas už standartines situacijas, tad niekam nekilo klausimų, kas realizuos 11 metrų baudinį.

A.Karvatskio prisijungimas prie „Panevėžio“ buvo netikėtas, tačiau jo pagalba jaunimui yra neįkainojama.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 11 laipsnių šilumą, didelį debesuotumą ir keturių metrų per sekundę vakarų vėją. Nedidelio lietaus tikimybė – 57%.