fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriams“ – 19 metų

2005 metų kovo 15 dieną socialinio projekto pagrindu savo veiklą pradėjęs „Trakų“ klubas per mažiau nei du dešimtmečius perėjo visą piramidę – nuo mėgėjiško futbolo iki A lygos, nuo dalyvavimo UEFA rengiamų turnyrų atrankose iki šansus gavusių ir įspūdingai savo vertę padidinusių žaidėjų.

Prabėgus metams nuo projekto pradžios, treneris Valerijus Gutovskis surinko žaidėjus, o klubo steigėjas ir prezidentas Janas Nevoina Trakuose atidarė naują futbolo aikštę, tarnavusią komandai kol ji pakilo iki A lygos.

2006 metais buvo įsteigta Trakų regiono futbolo mokykla, o pagrindinė komanda startavo Vilniaus apskrities futbolo federacijos organizuojamame čempionate. Augant komandai, po dviejų metų buvo debiutuota ir Sekmadienio futbolo lygoje, dar po dviejų – Antroje šalies lygoje, o 2011-aisiais – Pirmoje lygoje.

Pradėję eiti profesionalumo keliu, Riteriai įsteigė „TFA Milanas“ akademiją, kuri vėliau tapo Talentų futbolo akademija, šiuo metu auginančia žaidėjus pagrindinei komandai. Per akademijos pristatymą 2013 metais Lietuvoje lankėsi „Milan“ klubo ir viso Italijos futbolo legenda Franco Baresi.

2014 metais „Trakai“ įžengė į A lygą. Prieš prasidedant sezonui, komandos vyriausiuoju treneriu buvo paskirtas Edgaras Jankauskas, kuriam teko treniruoti tokius žaidėjus kaip: Paulius Grybauskas, Vytautas Lukša, Darius Miceika, Tadas Labukas ir kitus.

Tais pačiais metais po lygiosiomis pasibaigusių rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Trakų“, pastarojo klubo žaidėjo Dmitrijaus Koubo pelnytas įvartis apskriejo visą pasaulį. Gal ne tiek pats įvartis, kiek jo šventimas. Po kampinio galva pasižymėjęs puolėjas nubėgo į tribūnas ir pats sau pasiplojo.

https://www.youtube.com/watch?v=seXqPqsnbPc

Tais pačiais metais „Trakai“ prasibrovė iki LFF taurės pusfinalio, kuriame vienintelis „Žalgirio“ įvartis per 180 minučių lėmė šio klubo kelionę į finalą.

Tuo metu su „Žalgiriu“ „Trakai“ žaidė ir daugiau svarbių rungtynių: LFF taurės finalą (pralaimėta po pratęsimo), dusyk Supertaurėje (abusyk pralaimėta).

2015 metų liepos 2 dieną klubas rungtynėmis su Farerų salų Torshauno HB ekipa debiutavo UEFA Europos lygos kvalifikacijoje. 19 minutę Aleksandras Byčenokas po Deivido Česnauskio perdavimo Europinėse batalijose pelnė pirmąjį klubo įvartį.

https://www.youtube.com/watch?v=Td5Djbo9uqc

Dvejų rungtynių serijoje bendru rezultatu 7:1 laimėję trakiškiai surinko pirmuosius UEFA taškus bei iškovojo teisę žaisti antrajame kvalifikacijos etape.

2017 metais klubas sulaukė dar vieno įvertinimo – jis priimtas į Europos futbolo klubų asociaciją. Tuo metu tokia privilegija galėjo pasigirti tik du Lietuvos klubai – Vilniaus „Žalgiris“ ir Marijampolės „Sūduva“.

Tais pačiais metais „Trakai“ A lygoje iškovojo bronzos medalius, bet dar prieš tai UEFA Europos lygos kvalifikacijoje pateko į trečiąjį etapą. Tąsyk pirmajame etape buvo nugalėtas „St. Johnstone“ klubas iš Škotijos, antrajame – „Norrkoping“ iš Švedijos.

Serija su švedais buvo įsimintina tuo, kad pergalė iškovota po baudinių serijos. Tąsyk Riteriai sumušė visus penkis baudinius, įskaitant ir pergalingą Justino Januševskio smūgį.

2019 metais „Trakai“ oficialiai“ tapo „Riteriais“. Į komandą atvyko metus dėl traumų nežaidęs nigerietis Teremas Moffi. Vos per metus savo vertę užauginęs puolėjas išvyko į Belgiją, o vėliau – į Prancūziją. Komanda trečius metus paeiliui iškovojo A lygos bronzą, tačiau kelionę Europoje baigė po pirmojo etapo.

2023-ieji klubui buvo nesėkmingiausi metai istorijoje. Dešimties komandų A lygoje buvo užimta paskutinė vieta, o tai reiškė ne tik persikėlimą į žemesnį divizioną, bet ir visišką komandos sudėties pakeitimą.

2024-ieji pradėti pergale, o švenčiant devyniolikos metų gimtadienį, klubas žais antrąsias sezono rungtynes.