fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

J. Usavičiui – profesionalus kontraktas

Aštuoniolikmetis Riterių futbolo akademijos žaidėjas Jonas Usavičius su pagrindine komanda pasirašė profesionalią sutartį. Praėjusiais metais Elitinės lygos čempionu tapęs puolėjas, savaitgalį prasidėjusio „TopSport Pirmos lygos“ sezono rungtynėse su „Tauru“ debiutavo įvarčiu.

„Jonas yra mūsų klubo ir viso Lietuvos futbolo ateitis. Nepaisant to, kad jam tik aštuoniolika, jo patirtis vyrų futbole, atstovaujant „Riterių B“ komandai, yra pakankamai didelė. Stebėjusiems šeštadienį jo pasirodymą, manau, klausimų dėl to nekyla.

Bendrai vertinant, klubas didžiuojasi žaidėjus pagrindinei komandai galėdamas auginti savo akademijoje. Jonas nėra pirmas ir tikrai nėra paskutinis, kuris, perėjęs jaunimo lygį, pakilo iki klubo piramidės viršūnės“, – sakė „Riterių“ sporto direktorius Vytautas Masaitis.

Priešsezoninėse kontrolinėse rungtynėse J. Usavičius pasižymėjo trimis įvarčiais. Pirmose sezono rungtynėse jis galėjo pasižymėti sužaidus vos 30 sekundžių, tačiau tame epizode puikiai sužaidė varžovų vartininkas. Vis tik, 70-ąją minutę po Andriaus Kazakevičiaus perdavimo aštuoniolikmetis padvigubino komandos persvarą.

Antrojo „TopSport Pirmos lygos“ rungtynes „Riteriai“ šį penktadienį žais Kaune su „Hegelmann B“ futbolininkais.