fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Futbolo klubų Sporto direktorių susirinkimas – Amsterdame

Šių metų kovo 25-26 d. Europos klubų asociacija ECA organizavo pirmąjį tokį susitikimą , kurio tikslas – įkurti sporto direktorių, atsakingų už žaidėjų skautingą, jų atrinkimą klubui, bendruomenę, kuri reguliariai galėtų susitikti, kad pasidalintų žiniomis apie neabejotinai labiausiai išnagrinėtą klubo valdymo aspektą, bei kaip jį tobulinti ir padaryti efektyvesnį.

Pirmajame renginyje, kuris vyko Amsterdamo Johan Cruyff Arenoje ir Okura viešbutyje dalyvavo daugiau nei 120 klubų atstovų iš daugiau nei 40 šalių.

,,Šis renginys yra puiki galimybė susitikti su daugybę bendraminčių iš skirtingų klubų, ir skirtingų lygų, kartu padiskutuoti, bei pasidalinti patirtimi, bei skirtingais veiklos būdais, kaip sėkmingai suburti komandą, kaip vykdyti žaidėjų atrankas ir skautingo procesus, nepamiršant klubo strategijos ir žaidėjų tobulėjimo aspektų.

Konferencijoje diskutavome klubams išties aktualiomis temomis: jaunų žaidėjų integracija į pirmąją komandą, talentų nustatymo kriterijai, žaidėjų kontraktų sąlygos, bei darbas su agentais. Prezentacijų metu nagrinėjome konkrečius pavyzdžius, kas konkrečiais atvejais gali nutikti ir kokie sprendimai gali būti geriausi, tam tikrose situacijose.

Na ir žinoma, vienas svarbiausių dalykų tokiuose renginiuose yra gyvas bendravimas, diskusijos ir naujų kontaktų atradimas ateities tarpusavio projektams įgyvendinti”,– pasakojo ,,Riterių” sporto direktorius Vytautas Masaitis.