fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Baudinį paskutinę minutę Mažeikiuose realizavę „Riteriai“ pratęsė pergalių seriją.

Ketvirtojo „TopSport Pirmos lygos“ turo rungtynėse Mažeikiuose „Riteriai“ 2:1 nugalėjo „Atmosferą“ bei įsirašė trečiąją pergalę iš eilės. Savo sąskaitą padidinę dviem įvarčiais, vilniečiai su devyniais tiksliais smūgiais išlieka rezultatyviausia lygos komanda.

Lyginant su pirmomis dvejomis sezono rungtynėmis, vyriausiasis treneris Slavomiras Cisakovskis, dėliodamas starto sudėtį, atliko vieną keitimą: traumą antrajame ture patyręs Oleksandras Kozhevnikovas šįsyk liko ant suolo, o tose rungtynėse dviem įvarčiais pasižymėjęs Deimantas Rimpa buvo mestas į aikštę nuo dvikovos pradžios. Beje, pirmąkart šiame sezone rungtynėms buvo registruotas Ebuka Onah.

Pirmojo pavojingesnio epizodo reikėjo laukti kiek daugiau nei aštuonias minutes. Tuomet Andrius Kaulinis atliko galingą reidą kairiuoju kraštu, numetė kamuolį į baudos aikštelę įbėgusiam laisvam D. Rimpai, tačiau pastarojo smūgis buvo neutralizuotas vartininko.

Po šios situacijos „Riterių“ žaidybinė persvara galingai išaugo. Porąkart baudos aikštelėje paskutinio veiksmo pritrūko Jonui Usavičiui, sykį užtikrintai į aikštelę įsiveržė Ernestas Zdanovič, tačiau, bandydamas aštrinti situaciją, sėkmingai surasti adresato nesugebėjo.

Sužaidus 24 minutes, „Riteriai“ galėjo sukurti pavojingiausią rungtynių progą, tačiau, likus maždaug penkiems metrams iki baudos aikštelės, J.Usavičius varžovo kapitono buvo nuskintas. Už paskutinės vilties pražangą arbitras parodė raudoną kortelę.

„Atmosfera“ nepasimetė. Anaiptol. Likusi mažumoje Mažeikių komanda pradėjo netgi žaisti drąsiau, nors rimtesnio pavojaus prie Armanto Vitkausko ginamų vartų nesukūrė. „Riteriai“, savo ruožtu, dar iki pertraukos galėjo pasižymėti tiek po kontratakos, tiek po gražios kombinacijos. Po pastarosios krito įvartis.

Iš dešinės Anri Rosiveri perdavė kamuolį ties baudos aikštelės linija A.Kauliniui, šis efektingu perdavimu perkėlė ataką į aikštelę, o joje vienas prieš vartininką atsidūręs septyniolikmetis E.Zdanovič atidarė rungtynių sąskaitą. Ernestui tai antrasis sezono įvartis.

Dar po trijų minučių galėjo pasižymėti ir J.Usavičius. Simas Civilka jam atliko idealų perdavimą, tačiau Jono smūgis maždaug iš dvylikos metrų buvo per silpnas. Tai buvo paskutinis pavojingas epizodas iki pertraukos.

Antrasis kėlinys prasidėjo dar didesne „Riterių“ žaidybine persvara. „Atmosfera“ tik su labai retomis išimtimis pereidavo aikštės vidurį, o vilniečiai vos per dvylika minučių sukūrė tris situacijas, kuriose nedaug trūko, kad kamuolys darsyk atsidurtų vartų tinkle.

Tuo pat metu buvo pakeisti abu krašto gynėjai Anri Rosiveri ir Andrius Kazakevičius. Jų vietose į aikštę žengė Gustas Gumbaravičius ir Matas Latvys.

Bėgant laikui, aikštės šeimininkai įsidrąsino. Vis dažniau apsilankydami „Riterių“ pusėje jie sukūrė pirmą tikrai gerą progą, virtusią įvarčiu. „Riterių“ klaida gynyboje ir tokiu būdu nutrūko 242 sausų minučių serija.

Šis sėkmingas epizodas mažeikiškius atpalaidavo, jie pradėjo žaisti žymiai drąsiau, o „Riteriai“, akivaizdu, tokio scenarijaus nesitikėjo.

Dvikovos pabaigoje į aikštę buvo mesti O.Kozhevnikovas ir E.Onah. Nepaisant milžiniškos žaidybinės persvaros, progų kurti nepavyko. Iki septintos teisėjo pridėtos minutes, kai po drąsaus reido 11 metrų baudinį uždirbo J.Usavičius. Armandas Šveistrys stojo realizuoti baudinį ir tai padarė nedvejodamas.

Sostinės ekipa iškovojo sunkiausią sezono pergalę, tačiau pergalė yra pergalė.