fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Prie „Riterių“ jungiasi S. Civilka

Aštuoniolikmetis Lietuvos U-19 rinktinės saugas Simas Civilka ateinantį sezoną atstovaus „Riteriams“. Nuo pasiruošimo sezonui pradžios su komanda dirbantis futbolininkas žaidė ketveriose kontrolinėse rungtynėse, per kurias pasižymėjo trimis įvarčiais.

„Pradėkime nuo to, kad Simas yra ­žaidikas, o tokių Lietuvoje nėra daug. Nuo pat pirmos treniruotės matėsi jo demonstruojama puiki darbo etika, geri techniniai įgūdžiai, tad norėjome su juo pasirašyti kontraktą. Nors Simas ateities žaidėjas, bet neabejoju, kad jau ir ateinančiame sezone mūsų komandos žaidimui darys didelę įtaką“, – sakė „Riterių“ sporto direktorius Vytautas Masaitis.

Vilniaus futbolo mokykloje pas trenerį Edvardą Malkevičių savo karjerą pradėjęs, o vėliau į „Žalgirietį“ persikėlęs S. Civilka praėjusiais metais žaidė Pirmoje lygoje, kur atstovavo „Žalgiriui B“.

„Riteriai“ visada buvo stiprus varžovas. Komandos atsidavimas aikštelėje padarė įspūdį. Gavau pasiulymą prisijungti prie komandos ir išbandyti save. Tikėjausi, kad komanda bus rimtai sukomplektuota, bus rimtos treniruotės ir atsidavimas. Atėjęs viską ir radau“, – sakė S. Civilka.

Simai, tau „Riterių“ arba tuometinių „Trakų“ klubas žinomas ir iš to, kad kadaise dalyvaudavai „Milan“ klubo stovyklose. Kokie prisiminimai iš tų laikų?

Tas stovyklas prisimenu su šypsena veide. Dalyvaudavau kartu su draugais ir savo vyresniuoju broliu. Visa stovyklos programa davė džiaugsmo ir futbolo aikštelėje, ir už jos ribų.

Dar vienas iš jaunystės atsiminimas – po kažkurio „Ateitis CUP“ turnyro apie tave labai gražiai atsiliepė (berods) „Chelsea“ skautai. Ar tokie dalykai jaunam žmogui nesusuka galvos?

Apie tai tuo metu daug negalvojau. Tiesiog norėjau pasirodyti kuo geriau ir tiek. Net tada žinojau, kad kalbų visokiausių būna, bet veiksmai parodo visą tiesą. Kadangi, negavau jokių papildomų naujienų apie tai, tai ir greitai visą šitą situaciją užmiršau.

Atstovaudamas „Žalgiriečiui“, buvai vienas iniciatorių palaikyti sunkiai susirgusį komandos draugą. Tau nesvetimi tokie dalykai?

Palaikyti draugą sunkioje situacijoje yra būtina. Nieko ypatingo nepadariau, pasielgiau, kaip ir būtų pasielgęs kitas žmogus tokioje pat situacijoje.

Atkeliavai į visiškai atsinaujinusius „Riterius“, kurių tikslas – susigrąžinti vietą A lygoje. Ar nėra baimės, kad tokiai jaunai komandai gali pritrūkti patirties?

Baimės nėra. Komanda sukomplektuota tikrai gerai. Trenerių patirtis ir tikėjimas komanda suteikia pasitikėjimo.

Kol kas kontrolinėse rungtynėse vien pergalės. Neužliūliuosite, kad esate labai geri?

Kol kas rungtynes laimime ir tiek. Suprantame, kad komandos dar ruošiasi sezonui, komplektuojasi, išbando įvairias schemas ir taktikas. Žinome savo vertę, dėl to laimėtos ar pralaimėtos rungtynės daug nieko nekeičia.

Kokį asmeninį tikslą keli būsimam sezonui?

Prisidėti prie komandos sėkmės kiek tik įmanoma daugiau.

Sudėliok 2024 metų Pirmos lygos prizininkų trejetą..

  1. Riteriai
  2. Be1
  3. Babrungas