fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ Alytuje patyrė skaudžiausią pralaimėjimą šiame sezone

„Optibet A lygos“ tryliktojo turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ Alytuje 0:5 pralaimėjo „Dainavai ir patyrė septintąją nesėkmę. Pamatus pergalei alytiškiai sudėjo dar iki pertraukos, o po jos, besimėgaudami žaidimu, „Riterius“ pradėjo triuškinti.

Šioje dvikovoje „Riterių“ treneriai buvo priversti rungtyniauti be diskvalifikuoto Olaidės Badmuso, tačiau su į rikiuotę po traumos grįžusiu Stefanu Filipovičiumi. Be to, pirmąkart šiame sezone nuo rungtynių pradžios į aikštę buvo mestas Nojus Stankevičius ir po ilgos pertraukos į starto sudėtį mestas Nathanas Palafozas.

Rungtynes „Dainava“ pradėjo užtikrinčiau, tačiau į tai „Riteriai“ atsakė dviem standartinėmis situacijomis, po kurių į žaidimą buvo priverstas įsitraukti ir alytiškių vartininkas Airidas Mickevičius.

Deja, šios situacijos nepabudino komandos ir iki pertraukos geresnė komanda buvo Alytaus „Dainava“. Po „Riterių“ klaidų alytiškiai susikurdavo sau galimybes, tačiau smūgiuodavo pro šalį.

Artėjant kėliniui į pabaigą, prie „Riterių“ vartų buvo skirtas baudos smūgis. Artiomas Radčenko numetė kamuolį vartų aikštelės link bėgusiam Klavsui Kramensui, kuris nuo skersinio pasiuntė kamuolį į vartus.

Per likusias septynias kėlinio minutes vilniečiai nesukūrė absoliučiai nieko, kas būtų panašu bent į pusprogę, tad pertrauką komandos pasitiko „Dainavai“ pirmaujant 1:0.

Iškart po pertraukos N. Palafozą pakeitė Ebuka Onah, tačiau šis keitimas nieko nepakeitė. „Riteriai“ ir toliau visiškai pralaimėjo kovą aikštės viduryje, o „Dainavai“ to ir tereikėjo. Besismagindami jie kūrė ataką po atakos ir, tuo pačiu, mušė įvartį po įvarčio.

Sužaidus aštuonias minutes, darydami dirbtinę nuošalę, vilniečiai suklydo ir buvęs riteris Ernestas Stočkūnas, pabėgęs vienas prieš vieną, skirtumą padvigubino. O kad nepasirodytų maža, vėliau reguliariai krito dar trys įvarčiai.

Verta pažymėti, kad „Dainavos“ realizacija šiose rungtynėse buvo labai aukšto procento, tačiau, kita vertus, visi smūgiai buvo atliekami niekieno nedengiant ir neprižiūrint.

Galima padėkoti rungtynių arbitrui, kad šis nepridėjo nei vienos minutės, kad aikštėje nereikėtų dar ilgiau kankintis. Galima tik pridurti, kad tai didžiausias „Riterių“ pralaimėjimas „Dainavai“ per tarpusavio rungtynių istoriją žaidžiant šiems klubams.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, N. Stankevičius, F. La Mantia, S. Filipovičius, M. Ramanauskas (63 min. F. Brisola), T. Dombrauskis, R. Filipavičius, C. Odutayo (75 min. M. Grigaravičius), D. Rimpa (75 min. A. Šveistrys), N. Popovičius (75 min. D. Misiūnas), N. Palafozas (46 min. E. Onah).