fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Akistatoje su „Optibet A lygos“ autsaideriais – valinga „Riterių“ pergalė

Po dramatiškos ir labai skaudžios nesėkmės Hegelmann LFF taurės turnyro ketvirtfinalyje atsigavę Vilniaus „Riteriai“ šeštadienį „Optibet A lygos“ 25 turo rungtynėse savo aikštėje 2:1 (0:1) palaužė „Jonavos“ ekipą ir „Optibet A lygoje“ iškovojo antrą pergalę iš eilės. Įvarčius nugalėtojams antrame kėlinyje pelnė Gytis Paulauskas ir Matas Ramanauskas.

Prieš šias rungtynes paaiškėjo, kad „Riteriams“ neatstovaus brazilias Joao Williamas. Į gimtinę sugrįžusį bulgarą Plameną Dimovą pakeisti turėjęs futbolininkas spėjo su klubu pasirašyti sutartį, tačiau dėl registracijos problemų buvo priverstas palikti Lietuvą.

Tiesa, be naujoko „Riteriai“ neliko. Rungtynėse su „Jonava“ nuo pirmų minučių žaidė tik šią savaitę į Vilnių atvykęs gynėjas iš Serbijos Nemanja Lakičius-Pešičius. 30-metis futbolininkas „Riterių“ gynybiniuose įtvirtinimuose pakeitė dėl viršyto geltonų kortelių limito rungtynes praleidusį Deividą Malžinską. Rungtynėse su „Banga“ gauta geltona kortelė ketvirta buvo ir Artūrui Dolžnikovui. Pastarąjį startinėje „Riterių“ sudėtyje pakeitė po traumos į rikiuotę sugrįžęs Deimantas Rimpa.

Šį sezoną „Riteriai“ Jonavos ekipą buvo įveikę du kartus: pirmame rate laimėjo 5:0, o antrame – 1:0. Beje, pastarosios rungtynės sutapo su vyriausiojo trenerio Pablo Villaro debiutu prie sostinės ekipos vairo.

„Riteriai“ nuo pirmų minučių įsikūrė svečių aikštės pusėje, tačiau rimtesnių progų prie varžovų vartų nesukūrė. Tuo metu „Jonava“ ieškojo progų kontratakoms ir 7 min. po Ernesto Astakhovo smūgio iš gan aštraus kampo šeimininkus nuo didesnių nemalonumų išgelbėjo tik patikimai sužaidęs Armantas Vitkauskas.

Bet dar po kelių minučių „Riterių“ vartų sargas buvo bejėgis. Dejanas Miličevičius prarado kamuolį savo aikštės pusėje, jonaviečiai surengė žaibišką kontrataką ir jos smaigalyje atsidūręs Tadas Eliošius pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus.

Po praleisto įvarčio sujudę „Riteriai“ perėjo į puolimą ir 15 min. Rokas Filipavičius buvo arti įvarčio, bet po G. Paulausko perdavimo galva smūgiavo tiesiai į „Jonavos“ vartininką. „Riteriai“ didino spaudimą, tačiau paskutinėje atakų fazėje jiems trūko tikslumo.

Įpusėjus kėliniui žaidimas kiek išsilygino. „Riteriai“ stengėsi tolimais perdavimais ieškoti priekyje G. Paulausko, tačiau „Jonavos“ gynėjai akylai prižiūrėjo pagrindinį vilniečių puolėją, kelis kartus perdavimai iš kraštų buvo šiek tiek per stiprūs.

38 min. šeimininkams pagaliau pavyko surengti kokybišką kontrataką, bet po R. Filipavičiaus perdavimo į vartus smūgiavęs Valdemar Borovskij sukirto kamuoliu į virpstą.

40 min. įspūdingai nuo naujojo gynėjo N. Lakovičiaus-Pešičiaus pabėgo „Jonavos“ („Riterių“ išnuomotas) saugas Juozas Lubas, tačiau užbaigti atakos tiksliu smūgiu svečiams nepavyko. 43 min. į „Riterių“ vartus iš tolimos distancijos smūgiavo Juanas Jorrinas, bet A. Vitkauskas be didesnio vargo kamuolį sugavo.

Antro kėlinio pradžioje „Riterių“ vyriausias treneris Pablo Villaras į kovą metė Matą Ramanauską, pakeitusį Deimantą Rimpą. Kaip ir pirmame kėlinyje, žaidimas persikėlė į svečių aikštės pusę, bet šį kartą šeimininkams pavyko pralaužti masyvią varžovų gynybą.

52 min. R. Filipavičius įsiveržė į „Jonavos“ baudos aikštelę, tačiau laiku vartus palikęs Augusto Vantome „Riterių“ saugo smūgį atrėmė. Visgi kamuolys atšoko baudos aikštelės prieigose tykojusiam G. Paulauskui ir pastarasis tiksliu smūgiu išlygino rezultatą.

Tuoj pat „Riteriams“ teko padirbėti ir prie savų vartų, bet sustabdę kelis varžovų antpuolius šeimininkai vėl susigrąžino iniciatyvą. 59 min. grėsmingai į varžovų baudos aikštelę prasiveržė Choco, bet atlikti rezultatyvaus perdavimo G. Paulauskui „Riterių“ gynėjas nesugebėjo.

63 min. po ilgesnės pauzės apie save priminė ir „Jonavos“ futbolininkai. J. Lubas smūgiu iš distancijos patikrino A. Vitkausko budrumą, bet „Riterių“ vartininkas antruoju mėginimu kamuolį sugavo.

O 65 min. iššovė po keitimo aikštėje pasirodęs M. Ramanauskas. Pirmas prie kamuolio ties baudos aikštelės riba prišokęs futbolininkas smūgiavo ne tik stipriai, bet ir preciziškai tiksliai, ir išvedė savo komandą į priekį 2:1.

Netrukus arti tikslo vėl buvo G. Paulauskas, bet po jo smūgio galva kamuolys nuskriejo virš vartų.

76 min. jau „Jonavos“ gerbėjai griebėsi už galvų, kai po žaibiškos kontratakos J. Jorrin iš patogios pozicijos smūgiavo šalia vartų.

Baigiantis rungtynėms svečiai iš Jonavos didelėmis pajėgomis metėsi į ataką ir vertė „Riterius“ plušėti gynyboje. 86 min. arbitras Vilius Paulauskas užfiksavo Aleksandro Levšino žaidimą ranka prie savo baudos aikštelės, bet „Riterių“ gynėjams pavyko laimėti oro dvikovą ir išmušti kamuolį tolyn į aikštę.

Paskutinėmis dvikovos minutėmis aikštėje suliepsnojo ir nesportinių emocijų laužai, tačiau arbitras V. Paulauskas apdalino emocingiausius abiejų komandų žaidėjus geltonomis kortelėmis, o taip pat iš techninės zonos pašalino ir „Riterių“ sporto direktorių Tadą Simaitį.

Vis dėlto, šios emocijos nesukliudė „Riteriams“ išsaugoti pergalingo rezultato.

Kitas rungtynes „Optibet A lygoje“ Vilniaus „Riteriai“ žais rugsėjo 7 d. svečiuose su „Panevėžio“ ekipa.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, Choco, V. Borovskis (75 min. T. Dombrauskis), A. Kalermo, N. Lakičius-Pešičius , A. Levšinas, D. Miličevičius (85 min. M. Grigaravičius), N. Eskičius (66 min. D. Bylonoh), R. Filipavičius, D. Rimpa (46 min. M. Ramanauskas), G. Paulauskas.