fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

E. Andriuškevič prie pergalės prieš Armėniją prisidėjo puikiu žaidimu

Septyniolikmetis „Riterių“ krašto gynėjas/saugas Emil Andriuškevič puikiu žaidimu prisidėjo prie Lietuvos U-19 rinktinės pergalės 2:1 prieš Armėniją. Šiose rungtynėse armėnai pirmavo 1:0, tačiau po puikaus „Riterių“ atstovo reido ir perdavimo į baudos aikštelę, armėnai įsimušė įvartį į savo vartus.

Tomo Ražanausko treniruojamai Lietuvos U-19 rinktinei tai buvo paskutinės kontrolinės rungtynės prieš rugsėjį įvyksiantį atrankos turnyrą į Europos čempionatą. Jose E. Andriuškevič žaidė be keitimų.

Prieš dvi dienas vykusiose pirmose tarpusavio rungtynėse su armėnais „Riterių“ atstovas taip pat žaidė nuo švilpuko iki švilpuko ir dešiniajame krašte buvo vienas aktyviausių komandos žaidėjų.

„Pirmos rungtynės, manau, ir man, ir komandai buvo sunkesnės, nes nežinojome, kaip jie žais. Žinojome tik viena, kad kamuolio kontrolė bus jų pusėje. Tose rungtynėse susikūrėme progų, bet jų nerealizavome. Kas tai lėmė? Sunku pasakyti, bet viena priežastis – karštis, prie kurio dar nebuvome pripratę.

Antros rungtynės buvo lengvesnės. Labiau pasitikėjau savo jėgomis ir žinojau, kad treneriai manimi labai pasitiki. Galima sakyti, kad pasisekė, jog armėnai po įmušto įvarčio užsidirbo raudoną kortelę, o tai mums palengvino žaidimą.

Antrajame kėlinyje užspaudėme juos, man pačiam pasisekė, kad po mano skersuoto perdavimo armėnų gynėjas nukreipė kamuolį į savo vartus. Po šito momento supratome, jog galime užsikabinti už pergalės – tai ir padarėme.

Stovyklą užbaigėme laimėjimu ir tai svarbiausia. Dabar laukia antranka į Europos čempionatą“, – pasibaigus pergalingoms rungtynėms kalbėjo E. Andriuškevič.

Emil yra jauniausias šio sezono žaidėjas, atstovavęs „Riterių“ ekipai „Optibet A lygoje“.