fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Apmaudžios klaidos lėmė pralaimėjimą prieš „Sūduvą“

23-ojo „Optibet A lygos“ turo rungtynėse Marijampolėje „Riteriai“ 1:2 nusileido „Sūduvai“, kuri turnyro lentelėje pakilo į ketvirtą poziciją. „Riteriams“ įvartį pelnė Rokas Filipavičius, tačiau nepaisant įgytos persvaros, atsilaikyti nepavyko.

Nepaisant to, kad į treniruočių procesą jau buvo sugrįžę tiek Lucas Dias, tiek Deimantas Rimpa, dvikovoje prieš „Sūduvą“ jie komandai padėti negalėjo. Dėl to, vyriausiasis treneris Pablo Villaras rungtynėms pasirinko tą patį vienuoliktuką, kuris rungtynes pradėjo ir prieš „Žalgirį“.

Nuo pat dvikovos pradžios „Sūduva“ perėmė iniciatyvą bei įsikūrė „Riterių“ aikštės pusėje. Vis tik, iš to naudos daug nebuvo, nes P. Villaro sprendimu jo auklėtiniai sustatė itin tankią gynybos liniją, kurią peržengti marijampoliečiams beveik nebuvo šansų.

Patys „Riteriai“ savo progų ieškojo numesdami kamuolį puolėjams Artūrui Dolžnikovui ir Gyčiui Paulauskui. Po vieno tokio numetimo A. Dolžnikovas laimėjo greičio dvikovą prieš Justiną Januševskį, paliko riedantį kamuolį tolimojo virpsto link, kur pirmasis pribėgęs R. Filipavičius vienu lietimu pelnė įvartį.

Po įvarčio „Riteriai“ atsitraukė dar giliau, žaidimas sulėtėjo, o „Sūduva“ šansų įveikti vilniečių gynybą beveik neturėjo. Deja, užteko poros klaidelių, kad rezultatas taptų lygus. Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį, netoli „Riterių“ baudos aikštelės buvo užfiksuota pražanga. Po standartinės situacijos Armantas Vitkauskas komandą išgelbėjo, tačiau po minutės, sūduviečiams išsiveržus į baudos aikštelę, sostinės komandos vartininkas buvo bejėgis.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką, iš esmės, vaizdas aikštėje nepakito. Tiesa, „Riteriai“ po Nikolos Eskičiaus smūgio rezultatą dar galėjo išlyginti, tačiau po jo tolimo smūgio, Tomas Švedkauskas kamuolį pasiuntė virš vartų.

Antrasis kėlinys prasidėjo taip pat, kaip baigėsi pirmasis. Kamuolį žymiai ilgiau valdė „Sūduva“, o „Riteriai“ kantriai gynėsi. Deja, vien besiginant, klaida yra beveik neišvengiama, o „Riteriai“ pastaruoju metu klysta itin vaikiškose situacijose ir varžovams leidžia įmušti itin pigius įvarčius.

Taip atsitiko ir antrojo kėlinio viduryje. Ir nors pirmąjį varžovų smūgį A. Vitkauskas neutralizavo, tačiau vartininkui niekas neatėjo į pagalbą ir Xavi Auzmendi pelnė, kaip vėliau paaiškėjo, pergalingą įvartį.

Po to įvarčio žaidimas pasikeitė. „Riteriai“ perėmė ir teritorinę, ir žaidybinę persvarą, tačiau pereiti į trečiąją zoną trukdė nuolatinės klaidos. Ir nors per tas paskutines 20 minučių kelias pusproges sostinės komanda sukūrė, tačiau realaus pavojaus, deja, ne.

Šis trečias iš eilės pralaimėjimas „Riterius“ išstumia iš pirmojo ketvertuko.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskij, A. Kalermo, P. Dimovas (82 min. M. Grigaravičius), D. Malžinskas, T. Dombrauskis (74 min. Choco), N. Eskičius, D. Miličevičius, R. Filipavičius, A. Dolžnikovas (57 min. A. Dolžnikovas), G. Paulauskas (74 min. E. Onah).