fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Jonava“: ar nustebins lygos naujokai?

Praėjusiais metais „Riteriai“ prieš keturias silpniausias „Optibet A lygos“ komandas išbarstė šešiolika taškų ir, neabejotinai, tai buvo kertinis momentas, neleidęs komandai pakovoti dėl aukštesnių pozicijų.

Šiemet ekipa žada nelipti ant to paties grėblio. Ar pavyks? Pirmasis egzaminas jau penktadienį, o egzaminuotojai kol kas save sunkiai randantys „Jonavos“ futbolininkai.

Data: 2022 m. balandžio 1 d. 19:30 val.

Vieta: „Sportima“ maniežas, Vilnius. Bilietus platina kakava.lt. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3play portale.

Naujienos

Po pirmojo naujojo sezono miniciklo „Riteriams“ treneriai suteikė tris laisvadienius, per kuriuos žaidėjai galėjo pailsėti nuo futbolo ir tuo pačiu jo pasiilgti. Kad laukimas neprailgtų, „Optibet A lyga“ tris „Riterius“ nominavo geriausiųjų kategorijose.

Aleksandras Levšinas tapo pretendentu į geriausio kovo mėnesio žaidėjo titulą, o su U-21 rinktine Ispanijoje ir Maltoje viešėję Artūras Dolžnikovas bei Matas Ramanauskas – į geriausio jaunojo lygos žaidėjo įvertinimą.

Ši rinktinių pauzė itin naudinga buvo „Riterių“ naujokams, kurie pagaliau gavo rimtą krūvį ir, tuo pačiu, turėjo laiko pritapti prie komandos.

Varžovas

Vėliausiai apie dalyvavimą „Optibet A lygoje“ sužinoję „Jonavos“ vadovai komandos komplektaciją pradėjo gerokai vėliau nei bet kuri kita lygos komanda. Rezultatas? Jonaviškiai sezonui nebuvo pasiruošę.

Vienas jauniausių visoje Europoje auškčiausios lygos trenerių Eisvynas Utyra po kiekvienų rungtynių yra priverstas sirgalių atsiprašinėti už tai, kas nuo jo net nepriklauso.

Viešoje erdvėje pasirodė žinių, kad „Jonavą“ turėtų sustiprinti net penki Kubos rinktinės futbolininkai. Tačiau ar taip tikrai bus, pasakyti sunku. Bent jau kol kas apie jokius naujokus klubas nepraneša.

Ketvirtas turas

Prieš rinktinių pertrauką „Riteriai“ nusileido „Žalgiriui“, „Jonava“ – „Bangai“. Esminis skirtumas tarp tų pralaimėjimų toks, kad žalgiriečiai „Riteriams“ mušė fantastiškus įvarčius. „Banga“, savo ruožtu, tai darė pačiu paprasčiausiu būdu.

Tarpusavyje

10-8-5. Nepaisant to, kad tarpusavyje komandos yra sužaidusios daugiau kaip dvidešimt rungtynių, svarbus momentas yra tas, kad didžioji dalis tų mačų įvyko tuomet, kai „Riteriai“ dar buvo „Trakai“, „Jonava“ buvo „Lietava“, o ir pačios komandos dar žaidė Pirmoje šalies lygoje.

Akistata

Felipe Brisola prieš Martyną Matuzą. „Riterių“ brazilo prisijungimas prie komandos lietuviško futbolo gerbėjams buvo gerokai netikėtas. Nors Felipe jau debiutavo „Optibet A lygoje“, tačiau toje dvikovoje prieš „Žalgirį“ jis buvo ką tik po kelionės ir, kaip pats sako, nesavas.

M. Matuzas šio sezono pradžios tikrai negalėtų vadinti geriausios karjeroje, tačiau galime neabejoti, kad jam įgavus geresnę sportinę formą, vėl išvysime visiškai kitokią vartininko versiją. Ar tai įvyks jau penktadienį? Pamatysime „Sportimoje“.