fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Po sunkios kelionės jaunimo rinktinės nariai sugrįžo į Lietuvą

Praėjusį penktadienį skaudų antausį nuo ispanų gavę, o užvakar Maltą išvykoje nugalėję Lietuvos jaunimo rinktinės nariai ketvirtadienio ryte pagaliau grįžo į Lietuvą. Kartu su delegacija vyko ir trys „Riteriai“: Geraldas Širvinskas, Artūras Dolžnikovas ir Matas Ramanauskas.

G. Širvinskas pirmą mačą stebėjo nuo atsarginių suolo, o antrąsyk dėl ligos rungtynėms registruotas nebuvo, M. Ramanauskas prieš Ispaniją buvo išrinktas rinktinės kapitonu, tačiau dėl diskvalifikacijos dvikovą prieš Maltą buvo priverstas praleisti, o A. Dolžnikovui liga sutrukdė pasirodyti Ispanijoje, tačiau Maltoje jis nemažai prisidėjo prie to, kad Lietuva šiame atrankos cikle iškovotų antrą pergalę.

„Privalėjome prieš Maltą laimėti, ypač po tokių rungtynių Ispanijoje. Būtent dėl to nuo pat pirmų akimirkų kibome jiems į atlapus ir nepaleidome visas devyniasdešimt minučių. Manau, kad laimėjome pelnytai“, – sakė A. Dolžinikovas.

„Aišku, norėjosi prisidėti prie rinktinės ir Maltoje, tačiau diskvalifikacija yra diskvalifikacija. Labai džiaugiuosi, kad komanda nepalūžo ir trimis įvarčiais įrodė, jog ta šeštoji grupės vieta – ne mums  skirta“, – kalbėjo vienas jaunimo rinktinės lyderių, senbuvis M. Ramanauskas.

Visa ši trijulė prieš „Optibet A lygos“ rungtynes su „Jonava“ neturėjo nei vienos komandinės treniruotės. Ar tai įneš korekcijų, sužinosime penktadienį.

Atrankos į Europos čempionatą B grupėje Lietuva, Malta ir Šiaurės Airija yra surinkusios po šešis taškus bei dalinasi ketvirtą – šeštą vietas. Tiesa, lentelėje gali būti korekcijų, kai Rusijos jaunimo rinktinė oficialiai bus pašalinta ir iš šio čempionato.