fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Aštuonių įvarčių fiestoje – „Riteriai B“ išsigelbėjimas

Antrojo Pirmos lygos turo rungtynėse „Riteriai B“ Mažeikiuose dvikovą su „Atmosfera“ baigė lygiosiomis 4:4. Itin jauna sudėtimi žaidę vilniečiai praleido du įvarčius, vėliau įmušė tris, dar vėliau praleido vėl du ir paskutinę minutę išlygino rezultatą.

„Emociškai tokios rungtynės yra labai sunkios, lyg amerikietiški kalneliai. Aišku, smagu, kad nepaisant prastos pradžios, sugebėjome sureaguoti ir pakeisti patį žaidimą. Liūdna, kad antrojo kėlinio pradžioje, pirmaujant 3:2, nepasinaudojom mažiausiai keturiomis progomis“, – rungtynes reziumavo „Riterių B“ vyriausiasis treneris Stefano Greco.

Pirmasis rungtynių įvartis krito sužaidus trečdalį pirmojo kėlinio. „Riteriai“ neišsirinko varžovų, Juanas Yepes smūgiavo laisvas, Sergejus Melašenko to smūgio nesitikėjo ir aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį.

Sužaidus beveik pusvalandį, klaida ginantis po varžovų kampinio kainavo ir antrąjį įvartį. Būtent tuomet „Riteriai“ pakeitė taktiką ir žaidimas tapo žymiai geresnis nei buvo rungtynių pradžioje.

Pradžią tam davė įspūdingas Juozo Lubas įvartis iš aštuoniolikos metrų į viršutinį vartų kampą. Mažiau nei po minutės Esmilis Kaušinis iš poros metrų išlygino rezultatą, o kėliniui besibaigiant, už pražangą baudos aikštelėje, į „Atmosferos“ vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. J. Lubas jį realizavo nepriekaištingai.

Deja, antrajame kėlinyje žaidybinė persvara vėl priklausė „Atmosferai“. Ta persvara buvo įtvirtinta dviem įvarčiais. Na, o galutinį tašką dvikovoje padėjo šešiolikmetis Talentų futbolo akademijos auklėtinis Jonas Usavičius, kuris iš baudos aikštelės paskutinę rungtynių minutę šaltakraujišku smūgiu varžovų vartininkui nepaliko jokių šansų.

„Nevertinant iškovoto taško, mane labiausiai sužavėjo vaikinų moralinė stiprybė. Vaikinai buvo kartu net tada, kai jiems nesisekė. Galiausiai, pozityvumas lėmė įvarčius ir, tuo pačiu, tobulėjimą. Tokios rungtynės mūsų jauniems žaidėjams padeda bręsti. O Jonas dar ir įvarčiu pasižymėjo“, – pliusus vardijo S. Greco.

Kitas rungtynes „Riteriai B“ žais šį sekmadienį LFF stadione prieš „Žalgirį B“.