fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Paskutinis kontrolinis išbandymas „Riteriams“ sėkmės neatnešė

Pasirengimą naujam sezonui Vilniaus „Riteriai“ šeštadienį užbaigė kontrolinėmis rungtynėmis su Gargždų „Banga“. Deja, septintasis kontrolinis testas baigėsi nesėkme 1:2 (0:1). Vienintelį įvartį „Riteriams“ pelnė antrame kėlinyje po keitimo aikštėje pasirodęs Matas Ramanauskas.

Startinėje „Riterių“ sudėtyje rungtynes pradėjo vartininkas Armantas Vitkauskas, gynėjai Valdemaras Borovskis, Akselis Kalermo, Olaide Badmus, Deividas Malžinskas, Aleksandras Levšinas, saugai Tomas Dombrauskis, Lucas Dias, Artūras Dolžnikovas bei puolėjai Gytis Paulauskas ir Luis Bayere Junior.

Traumos gan stipriai išretino „Riterių“ gretas, tad šiose rungtynėse treneriai galėjo pasinaudoti tik penkių rezervinių futbolininkų paslaugomis. Antrame kėlinyje žaidė vartininkas Sergejus Melašenko, M. Ramanauskas, Emil Andriuškevič, Dmitro Bilonog ir Valdas Paulauskas.

Pirmame kėlinyje aikštėje netrūko kovos, tačiau abiejų komandų futbolininkai sukūrė vos kelis pavojingesnius epizodus. Visgi vienas iš jų virto svečių iš Gargždų įvarčiu. 9 minutę „Bangos“ legionierius iš Japonijos Shogo Yoshikawa atliko puikų perdavimą vienam prieš „Riterių“ vartus išbėgusiam Karoliui Žebrauskui ir pastarasis tiksliu smūgiu nuginklavo A. Vitkauską.

Po praleisto įvarčio „Riteriai“ perėmė iniciatyvą ir įpusėjus kėliniui uždarė svečius jų aikštės pusėje. Deja, pasinaudoti pranašumu vilniečiams nepavyko. 20 min. gražų reidą į „Bangos“ baudos aikštelę surengęs L. Bayere Junior smūgiavo netiksliai, o baigiantis kėliniui iš patogios padėties į vartus nepataikė A. Dolžnikovas.

44 min. vėl apie save priminė pirmojo įvarčio autorius K. Žebrauskas, bet po jo pavojingo smūgio iš baudos aikštelės kamuolys prašvilpė virš skersinio.

Antrame kėlinyje „Riteriai“ ir toliau aktyviai spaudė varžovus jų aikštės pusėje, gyvumo į žaidimą įnešė po keitimo aikštėje pasirodę futbolininkai. Galiausiai 67 min. po A. Levšino perdavimo į „Bangos“ baudos aikštelę M. Ramanauskas pirmas suskubo prie atšokusio kamuolio ir galingu smūgiu pasiuntė jį tinklą.

Nors rungtynės buvo kontrolinės, tačiau antrame kėlinyje futbolininkai kovėsi negailėdami jėgų ir nerodė jokio noro pasitenkinti lygiosiomis. 79 min. pavojingu tolimu smūgiu savo sėkmę išbandė L. Dias, o po minutės jau „Bangos“ puolėjas iš kelių metrų patikrino „Riterių“ vartų konstrukcijos tvirtumą.

81 min. arti tikslo buvo E. Andriuškevič, po preciziškai tikslaus D. Bilonogo perdavimo iš dešinio atakos krašto smūgiavęs į vartus, bet „Bangos“ vartininkas pademonstravo puikią reakciją ir atrėmė smūgį.

Baigiantis rungtynėms abi komandos vis mažiau dėmesio skyrė gynybai ir žaidė atvirą, atakuojantį futbolą. Nors progų turėjo abi ekipos, sėkmė galiausiai šyptelėjo svečiams iš Gargždų. 87 min. „Bangos“ puolėjas Ignas Venckus įsiveržė į „Riterių“ baudos aikštelę ir tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimą apatinį S. Melašenkos ginamų vartų kampą.

Per likusį laiką „Riteriams“ nepavyko surengti pavojingesnių atakų, tad nuaidėjus finaliniam rungtynių arbitro švilpukui pergale džiaugėsi Gargždų futbolininkai.

Lietuvos futbolo „Optibet A lyga“ čempionate Vilniaus „Riteriai“ startuos kovo 6 dieną, kai  „Sportima“ arenoje priims „Panevėžio“ futbolininkus. Rungtynių pradžia – 17.30 val.