fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Pasikeitimai sudėtyje rezultato neatnešė

„Optibet A lygos“ penkioliktojo turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ 1:3 pralaimėjo Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipai bei turnyro lentelėje nukrito į šeštąją poziciją. „Riteriams“ vienintelį įvartį pelnė Olaidė Badmus.

Nuolat vienas po kito dėl traumų krentantys „Riteriai“ trenerius verčia ieškoti sprendimų, o šįsyk jų buvo ne tiek ir mažai. Pirmąkart starto sudėtyje šiame sezone pasirodė Justinas Marazas, po ilgo laiko į vienuoliktuką buvo pasirinktas Dovydas Virkšas, po traumos į aikštę sugrįžo kapitonas Dominykas Barauskas.

Deja, pasikeitimai norimo rezultato neatnešė. Sužaidus vos penkias minutes, „Riteriai“ suklydo gynyboje ir į jų vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. Jau ketvirtasis šiame sezone. Svečiai baudinį realizavo, vėliau atidavė iniciatyvą „Riteriams“, tačiau pastarieji jau ne pirmas kartas, kai nežinojo, ką su ta iniciatyva daryti.

Akivaizdu, kad „Riteriai“ ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau tai niekaip nesikonvertavo nei į pavojingas progas, nei, juo labiau, į įvarčius. Daug chaoso, daug klaidų ir jokio rezultato. Taip ir prabėgo pirmasis kėlinys.

Po pertraukos „Riterių“ treneriai atliko vieną keitimą – Roką Masenzovą pakeitė daugiau į puolimą orientuotas Valdas Paulauskas. Deja, norimo rezultato tai ir vėl neatnešė.

Šeimininkai, kaip ir pirmajame kėlinyje, praleido greitą įvartį. 50 min. „Riterių“ gynybiniuose įtvirtinimuose atsivėrusia spraga pasinaudojo be priežiūros baudos aikštelėje paliktas „Hegelmann Litauen“ saugas Vilius Armanavičius. Iš kelių metrų pasiuntęs kamuolį į L .Paukštės ginamus vartus jis padidino svečių ekipos persvarą 2:0.

Net ir pirmaudami svečiai nemažino apsukų ir vertė „Riterius“ daugiau dėmesio skirti ne puolimui, o gynybai.

60-ąją minutę Kauno rajono futbolininkai įžaidė kampinį ir po Yukiyoshi Karashima perdavimo pavojingai galva į „Riterių“ vartus smūgiavo V. Armanavičius.

Dar po minutės „Riterių“ treneriai į kovą metė Mindaugą Grigaravičių ir Gytį Paulauską. Jie pakeitė Roką Filipavičių bei Justiną Marazą. Po keitimo aikštėje pasirodę futbolininkai aktyviai įsiliejo į žaidimą ir padėjo savo komandai perimti iniciatyvą, o vieną ilgą ataką tolimu smūgiu užbaigė Marko Pavlovskis. Deja, kamuolys skriejo šalia vartų.

Įpusėjus antrajam kėliniui, N. Petkevičius atliko perdavimą į baudos aikštelę, bet arbitras užfiksavo Manto Fridriko pražangą. Dar po kelių minučių kilo dar vienas gaisras po netikslaus perdavimo. „Riterių“ baudos aikštelėje. Situaciją išgelbėjo D. Barauskas, nukreipdamas kamuolį už vartų linijos.

Netrukus „Riteriai“ atliko dar vieną dvigubą keitimą – į aikštę žengė Deividas Malžinskas ir Tomas Dombrauskis. Jie pakeitė Matą Ramanauską ir Dovydą Virkšą.

72 min. „Hegelmann Litauen“ žaidėjas V. Armanavičius stipriu tolimu smūgiu patikrino Luko Paukštės budrumą, bet „Riterių“ vartų sargas užtikrintai sugavo kamuolį. Po kelių minučių V. Armanavičius dar kartą smūgiavo iš tolimos distancijos, šį kartą L. Paukštė į tolimą apatinį vartų kampą skriejusį kamuolį nukreipė į kampinį.

Svečių atakos nesibaigė. Vos po keturių minučių puikią progą „palaidoti“ rungtynes turėjo Rokas Krušnauskas, bet pabėgęs nuo „Riterių“ gynėjų smūgiavo virš vartų.

78 min. pavojingu išpuoliu atsakė šeimininkai. M. Grigaravičius atliko aštrų perdavimą iš dešinio krašto, o svečių gynėjas paskutiniu momentu nukreipė kamuolį už vartų linijos. Tačiau po kampinio kamuolys atiteko baudos aikštelėje buvusiam „Riterių” gynėjui Olaidei Badmusui ir pastarasis, rikošeto pagalba, nukreipė kamuolį į vartus ir sumažino šeimininkų atsilikimą.

Po įmušto įvarčio sukrutę vilniečiai užgulė svečių vartus. Savo ruožtu „Hegelmann Litauen“ ieškojo progų kontratakoms. Po vienos iš jų kampinį uždirbę svečiai vėl atstatė dviejų įvarčių pranašumą. 84 min oro dvikovą „Riterių“ baudos aikštelėje laimėjęs Vilius Armalas galva nepaliko vilčių šeimininkų vartininkui L. Paukštei.

„Riteriai“ mėgino kilti į svečių vartų šturmą, bet rezultato jis nedavė. Arbitro iš Klaipėdos švilpukas užfiksavo nemalonų „Riteriams“ rezultatą – 1:3. Tai buvo antroji „Riterių“ nesėkmė tarpusavio rungtynėse su „Hegelmann Litauen“ šį sezoną.

„Riterių“ sudėtis: L. Paukštė, V. Borovskis, V. Jeriomenko, D. Barauskas, O. Badmus, R. Masenzovas (46 min. V. Paulauskas), M. Ramanauskas (71 min. D. Malžinskas), M. Pavlovskis, J. Marazas (61 min. M. Grigaravičius), R. Filipavičius (61 min. G. Paulauskas), D. Virkšas (71 min. T. Dombrauskis).