fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

L. Paukštė pirmąkart pakviestas į nacionalinę vyrų rinktinę

Baltijos taurės turnyrui bei kontrolinėms rungtynėms su Ispanija besiruošiantis Lietuvos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas į nacionalinę rinktinę iškvietė ir puikų sezoną žaidžiantį Luką Paukštę. 22-ejų metų vartininkas šiais metais vietą „Riterių“ starto sudėtyje užtikrintu žaidimu išsikovojo Armantui Vitkauskui gavus traumą.

Pirmose savo rungtynėse, kai vilniečiai nugalėjo „Panevėžį“, L. Paukštė komandą išgelbėjo mažiausiai trijose „mirtinose“ situacijose. Tąsyk jis tapo naudingiausiu rungtynių žaidėju. Dar vieną puikų pasirodymą vartininkas surengė dvikovoje su „Žalgiriu“, kuomet sniegu nuklotoje aikštėje rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.

„Klubas labai džiaugiasi tokiu L. Paukštės įvertinimu, tai reiškia, kad visi judame teisinga linkme. Tuo pačiu, manau, Lukas spėjo įrodyti, kad to kvietimo yra nusipelnęs. Neabejoju, kad jei ir toliau taip žais bei tobulės, turės galimybę žengti laiptelį karjeroje –  kalbant tiek apie klubą, tiek apie lygą“, – sakė „Riterių“ sporto direktorius Tadas Simaitis.

Per aštuonerias šio sezono oficialias rungtynes, įskaitant Hegelmann LFF taurės turnyrą, L. Paukštė praleido dešimt įvarčių. Kovoje dėl Baltijos taurės bei kontrolinėje akistatoje su Ispanijos futbolininkais jis vartininkų grandį sudarys kartu su buvusiu „Riterių“ vartų sargu Tomu Švedkausku, taip pat su Italijoje sezoną užbaigusiu Titu Krapiku bei žalgiriečiu Edvinu Gertmonu.

„Esu tiesiog laimingas gavęs šansą prisijungti prie nacionalinės vyrų rinktinės. Atstovavimas Lietuvai turėtų būti kiekvieno futbolininko tikslas ir džiaugiuosi, kad esu labai arti to. Tuo pačiu suprantu, kad viskas mano rankose – reikės daug ir sunkiai dirbti“, – apie prisijungimą prie rinktinės sakė L. Paukštė.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

Birželio 1 diena: Lietuva – Estija;

Birželio 4 diena: Latvija – Lietuva;

Birželio 8 diena: Ispanija – Lietuva.