fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Sugrįžęs A. Lezama įtvirtino pergalę prieš „Bangą“

„Optibet A lygos“ vienuoliktojo turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ Gargžduose 2:0 įveikė „Bangą“ bei nepralaimėtų rungtynių seriją pratęsė iki penkerių. Įvarčius nugalėtojams pelnė Marko Pavlovskis ir Angelis Lezama.

Po lygiosiomis pasibaigusių rungtynių su „Žalgiriu“, „Riterių“ trenerių štabas starto sudėtyje atliko vieną keitimą – vietoj Luko Kochanausko nuo pirmųjų minučių į aikštę žengė Rokas Filipavičius.

Mačas prasidėjo gana pavojingomis „Bangos“ atakomis. „Riteriai“ atsibudo maždaug dešimtąją susitikimo minutę bei perėmė iniciatyvą į savo rankas. Pirmoji itin pavojinga proga buvo sukurta nesužaidus nei trečdalio pirmojo kėlinio laiko, kai po Gyčio Paulausko smūgio kamuolys atsitrenkė į virpstą, bet į vartus neįkrito.

Įpusėjus kėliniui, iš abiejų komandų stojo ramybė, o besibaigiant jam – „Riteriai“ surengė dar vieną spurtą. To spurto kulminacija buvo G. Paulausko perdavimas į baudos aikštelę, abiejų komandų žaidėjų kova dėl kamuolio bei prie jo prišokusio M. Pavlovskio smūgis iš kelių metrų į vartų tinklą.

Po pertraukos vaizdas pernelyg nepasikeitė. „Riteriai“ retai prisileisdavo varžovus prie savųjų vartų, tačiau ir patys svečiai itin rimto pavojaus prie Igno Driomovo vartų sukurti beveik nesugebėjo.

Sužaidus kiek daugiau nei valandą, vilniečių gretose buvo atliktas dvigubas keitimas. Į aikštę žengė L. Kochanauskas ir Dovydas Virkšas, o dar po aštuonių minučių ir A. Lezama. Prie savo sportinės formos piko artėjantis venesuelietis dvikovos pabaigoje gavo šansą, kuris virto antruoju įvarčiu.

Kadangi iki susitikimo pabaigos buvo likusios vos kelios minutės, atrodė, kad ir „Bangos“ atstovai savo galimybėmis pernelyg nebetiki.

Ši pergalė sostinės komandą dar labiau įtvirtino pirmajame penkete ir šiuo metu iki taško leido priartėti prie ketvirtoje pozicijoje esančio Vilniaus „Žalgirio“. Pratęsti nepralaimėtų rungtynių seriją „Riteriai“ pasistengs jau kitą trečiadienį Marijampolėje prieš čempionato lyderę „Sūduvą“.

„Riterių“ sudėtis: L. Paukštė, V. Borovskis, A. Kalermo, V. Jeriomenko, O. Badmus, A. Levšinas (90+1 min. R. Masenzovas), M. Ramanauskas, M. Pavlovskis, M. Grigaravičius (63 min. D. Virkšas), R. Filipavičius (71 min. A. Lezama), G. Paulauskas (63 min. L. Kochanauskas).