fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Nukraujavę „Riteriai“ patyrė triuškinamą nesėkmę Marijampolėje

Lietuvos futbolo A lygos 17 ture sostinės „Riteriai“ 1:7 triuškinamai pralaimėjo Marijampolės „Sūduvai“ bei likus trims turams iki čempionato pabaigos turnyro lentelėje lieka šešti. Įvartį „Riterių“ ekipai pelnė Valdemaras Borovskis, o „Sūduva“ pergalingą pranašumą susikūrė per pirmąjį rungtynių pusvalandį.

Šiose rungtynėse sostinės komandos strategas Tommi Pikkarainenas buvo priverstas spręsti labai sudėtingas užduotis. Jo dispozicijoje nebuvo į Ukrainą išvykusio Donato Kazlausko, diskvalifikuotų Mindaugo Grigaravičiaus ir Lajo Traore, traumuotų Aleksandro Levšino, Justino Marazo ir Dominyko Kodzo, iš esmės be treniruočių buvusių ir tik prieš kelias dienas pasveikusių Roko Filipavičiaus, Dovydo Virkšo ir Michaelo Thuique.

Bandydamas kamšyti šias spragas, T. Pikkarainenas nuo pirmųjų minučių į aikštę metė Roką Masenzovą ir Juozą Lubą, taip pat pirmąsyk vartininko pozicijoje išbandė ir Luką Paukštę. Deja, tačiau priverstinai atjauninta sudėtis nė iš tolo neprilygo šalies čempionams. Trumpai reziumuojant, Riterius žudė siaubingos klaidos, kurios dažnais atvejais virto įvarčiais.

„Sūduvos“ ekipa, nepaisant prieš tris dienas vykusių svarbiausių sezono rungtynių bei kelionės atgal į Lietuvą, atrodė itin gyvybinga ir nuo pirmųjų dvikovos akimirkų neleido suabejoti, kuri komanda laimės šias rungtynes.

Pirmasis įvartis į „Riterių“ vartus krito nesužaidus nė dviejų minučių. Įspūdingas Nicolo smūgis iš maždaug 25 metrų L. Paukštei nepaliko jokių šansų. Blogiausia, kad net ir po įvarčio marijampoliečiai nestabdė. Sostinės atstovai beveik penkiolika minučių praktiškai nesugebėjo pereiti aikštės vidurio, o kai kelis kartus padarė tai, lygioje vietoje užsidirbo 11 metrų baudinį. Josipas Tadičius jį realizavo.

„Sūduvai“ ir to buvo maža. „Riteriai“ pradėjo klysti dar siaubingiau, o marijampoliečiams to ir tereikėjo. Vos po kelių minučių visiškai vienas prieš vilniečių vartus atsidūręs Valerijus Šabala padidino skirtumą iki trijų, o dar po keturių minučių – J. Tadičius iki keturių įvarčių.

Vienintelis „Riterių“ tikslus smūgis buvo atliktas priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę, kai po labai gero R. Masenzovo perdavimo, pasižymėjo V. Borovskis. Deja, tai buvo viskas.

Antrajame kėlinyje „Sūduvos“ žaidybinė persvara nebebuvo tokia didelė, tačiau pavojingų progų jie sukūrė dar daugiau nei iki pertraukos. Tiesa, pora gerų šansų turėjo ir po keitimų pasirodę Valdas Paulauskas bei Michaelas Thuique.

Šis skausmingas pralaimėjimas „Riterius“ palieka tame pačiame taške kaip ir prieš septynioliktąjį turą. Skirtumas tik tas, kad iki čempionato pabaigos liko vos trys turai. Norėdami pavyti „Bangą“, „Riteriai“ pralaimėti jau negali nė karto.

Paguoda ta, kad iki kitų rungtynių T. Pikkarainenas savo dispozicijoje turės gerokai daugiau žaidėjų nei turėjo šįvakar.

„Riterių“ sudėtis: L. Paukštė, V. Borovskis, R. Šveikauskas, D. Barauskas, D. Malžinskas, T. Dombrauskis (67 min. M. Thuique), A. Lezama (73 min. V. Paulauskas), J. Lubas (46 min. D. Virkšas), R. Masenzovas (46 min. R. Filipavičius), M. Ramanauskas, G. Paulauskas.