fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Kovingose rungtynėse – „Riterių“ ir „Žalgirio“ lygiosios

Šešioliktojo A lygos turo rungtynėse „Riteriai“ ir „Žalgiris“ išsiskyrė lygiosiomis 2:2. „Riteriams“ įvarčius pelnė Mindaugas Grigaravičius ir Angelis Lezama. Tai buvo pirmas kartas šio sezono A lygoje, kai „Riteriai“ pasižymėjo daugiau nei kartą.

Tommi Pikkaraineno auklėtiniai nuo pat rungtynių pradžios bandė žaisti labai drąsiai ir už tą drąsą buvo greitai nubausti. Nesužaidus nei trijų minučių pirmasis žalgiriečių apsilankymas prie Riterių vartų baigėsi įvarčiu. Tadas Simaitis dar bandė gelbėti komandą, tačiau Andrija Kaludžerovičius prie kamuolio buvo greitesnis. Jis perkėlė T. Simaitį ir rezultatas tapo 1:0.

Nepaisant šalto dušo, Riteriai ne tik neišsimušė iš ritmo, tačiau ir toliau drąsiai spaudė varžovus jų pačių aikštės pusėje. Tiesa, rimtesnių pavojų prie varžovų vartų sukurti nepavyko.

Beveik įpusėjus pirmajam kėliniui, kovodamas dėl kamuolio, Donatas Kazlauskas stumtelėjo varžovą, o atbėgęs prie jo Donovanas Sljingardas smogė vienam Riterių lyderių. Verdiktas – raudonos kortelės abiejų komandų žaidėjams.

Iškart po šio epizodo Riteriai sukūrė progą, kuri privalėjo baigtis įvarčiu. M. Grigaravičiaus smūgį atrėmė Martinas Berkovecas, o pakartotiniu smūgiu vos iš kelių metrų Lajo Traore buvo netikslus. Dar po minutės neblogą išpuolį atliko „Žalgiris“, tačiau tai buvo paskutinis šios komandos apsilankymas prie T. Simaičio ginamų vartų pirmajame kėlinyje.

Besibaigiant kėliniui, Riteriai sukūrė dar vieną gražią ataką, kuri baigėsi įvarčiu. Angelis Lezama priekyje surado M. Grigaravičių, kuris nestipriu, bet tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą rezultatą išlygino.

Akivaizdu, kad T. Pikkarainenui to buvo maža. Iškart po pertraukos jis į aikštę metė Roką Filipavičių ir Dominyką Kodzą, tokiu būdu apnuogindamas gynybą ir stiprindamas puolimą. Tie pasikeitimai Riteriams leido dar dažniau būti prie varžovų vartų. Deja, prie savųjų buvo padaryta dar viena klaida, kuria  A. Kaludžerovičius ir vėl pasinaudojo. Iki dvikovos pabaigos buvę likę dar beveik 40 minučių.

„Riteriai“ valdė aikštės vidurį, „Žalgiris“ stengėsi žaisti kontratakomis. Po vienos iš Riterių atakų žalgiriečiai baudos aikštelėje prasižengė prieš Gytį Paulauską, o A. Lezama užtikrintu smūgiu nuo vienuolikos metrų žymos išlygino rezultatą.

„Riteriams“ ir to nepakako. Per paskutines penkiolika minučių jie itin gerų progų nesukūrė, tačiau buvo žymiai dažnesni svečiai prie varžovų vartų nei „Žalgirio“ futbolininkai.

Paskutinę pagrindinio laiko minutę žalgiriečiai prasižengė ant baudos aikštelės linijos, deja, tiesioginiu smūgiu bandęs nubausti varžovus A. Lezama įmušti nesugebėjo. Dar po keturių minučių rungtynių arbitras paskelbė dvikovos pabaigą.

Nors rungtynės nelaimėtos, tačiau pats žaidimas prieš UEFA Europos lygos atranką pozityvo suteikia labai daug.

„Riterių“ sudėtis: T. Simaitis, D. Malžinskas, D. Barauskas, R. Šveikauskas (46 min. D. Kodz), V. Borovskis, T. Dombrauskis, A. Lezama, M. Grigaravičius (74 min. J. Marazas), L. Traore (46 min. R. Filipavičius), D. Kazlauskas, G. Paulauskas (86 min.  V. Jeriomenko).