fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Banga“ – „Riteriai“: ar antrasis ratas suteiks antrą kvėpavimą?

Penktadienį paskutines A lygos pirmojo rato rungtynes sužaidę „Riteriai“ aikštę ir vėl paliko nuleidę galvas. Šįsyk pralaimėta nebuvo, tačiau visi supranta, kad namuose iškovotas taškas su „Panevėžiu“ labiau yra pralaimėjimas nei pergalė. Be to, reikia įvertinti ir tai, kad didžiąją rungtynių dalį žaidimas nesiklijavo.

Jau šį trečiadienį prasideda antrasis čempionato ratas, o istorija sako, kad jis Riteriams įprastai būna žymiai geresnis nei pirmasis. Pirmoji dvikova Gargžduose – tikras psichologinis išbandymas, po kurio galime sulaukti taip gyvybiškai svarbaus antrojo kvėpavimo.

Data: 2020 m. birželio 24 d. 20:00 val.

Vieta: Gargždų m. stadionas

Varžovas

Kai Gargždų „Banga“ paskelbė, kad dalyvaus vos šešių ekipų A lygos čempionate, dažnas specialistas užtikrintai kartojo, kad jos laukia „patrankų mėsos“ likimas. Kontrolinėse rungtynėse gargždiškiai atrodė silpnai, rezultatų nebuvo, o ir naujokų pavardės neįkvėpė.

Pirmasis signalas, kad specialistai klysta, atėjo po pirmojo turo rungtynių su „Sūduva“. Tuomet marijampoliečiai vos vos išnešė sveiką kailį. Kokios buvo specialistų reakcijos? Silpnai žaidė „Sūduva“. Panašių kalbų buvo galima išgirsti ir po gargždiškių pergalės prieš „Panevėžį“. Tiesa, tuomet specialistai jau kalbėjo gerokai atsargiau.

Turbūt, kertinės rungtynės buvo su „Riteriais“. Jos aiškiai parodė, kad „Banga“ žaisti antru numeriu yra pasiruošusi ir prieš ją bus sudėtinga be išimčių visiems varžovams

Pirmasis ratas

Prieš rungtynes su „Banga“ „Riterių“ stovykloje buvo daug kalbų apie tai, kaip svarbu iškovoti pergalę, kad laimėti taškai prieš „Žalgirį“ nenueitų šuniui ant uodegos. Toje dvikovoje Riteriai valdė visą aikštės vidurį, tik bėda ta, kad labai sunkiai jiems sekėsi kurti.

Situaciją pagerino antrajame kėlinyje pasirodę Michaelas Thuique ir Dominykas Kodz, tačiau jų pastangų taip pat nepakako įvarčiui pasiekti. Per didelis klaidų skaičius, perlaikytas kamuolys, aštrumo trūkumas ir, galiausiai, sėkmės stoka. Paulius Lotužys pelnė, turbūt, gyvenimo įvartį, kuris „Bangai“ dovanojo tris taškus.

5 turas

Tiek „Riteriai“, tiek „Banga“ praėjusios savaites rungtynes baigė lygiosiomis 1:1. Tiesa, abiejų komandų rungtynių scenarijai kiek skirtingi. Vilniečiai galingai sužaidė pirmąjį kėlinį, išsiveržė į priekį ir beveik visos dvikovos metu pirmavo.

„Banga“, savo ruožtu, gelbėjosi iki paskutinių dvikovos sekundžių ir tik 90+6 minutę rezultatą išlygino.

Tarpusavyje

2-1-2. Pirmos ketverios tarpusavio rungtynės buvo sužaistos dar 2014 metais, o vienintelė šio sezono dvikova Vilniuje, kaip jau skelbėme, baigėsi pralaimėjimu 0:1.

Akistata

Michaelas Thuique prieš Julių Kasparavičių. „Riterių“ brazilas į Lietuvos sostinę atvyko tam, kad pakeistų į Belgiją išvykusį Teremą Moffi. Be abejo, techniškumu Michaelas komandoje išsiskiria, tačiau įvarčių grafoje vis dar nulis. M. Thuique pirmose tarpusavio rungtynėse įnešė gyvybės – reikia tikėtis, kad įneš jos ir rytojaus akistatoje.

J. Kasparavičius, panašu, kad pasirinkdamas „Bangą“ neapsiriko. Jo individualus meistriškumas yra viena svarbiausių detalių, dėl ko Gargždų ekipa kol kas žaidžia taip sėkmingai.

Klausimas

Ko imsis „Riteriai“, kad būtų aštresni prie varžovų vartų? Pirmoji tarpusavio dvikova aiškiai parodė, kad aktyvesnis žaidimas prie varžovų vartų duotų geresnį rezultatą, tačiau žinoti neužtenka. Šį komponentą reikės realizuoti aikštėje. Kaip? Galvosūkis treneriams.

Orų prognozė

Nepaisant to, kad rungtynių pradžia numatoma 20 valandą, karštis iš Lietuvos dar nebus spėjęs pasitraukti. Sinoptikai prognozuoja, kad dvikovos metu dar kaitins 26 laipsnių šiluma, vėjo stiprumas sieks vos 1 metrą į Rytus, debesų ir lietaus tikimybė artima nuliui.