fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

M.Čepas: „Pirmosios rungtynės – informatyvios“

Pirmąsias kontrolines rungtynes „Liepajos“ klubui pralaimėję Vilniaus „Riteriai“ nuo pirmadienio tęs pasiruošimą artėjančio sezono startui. Kalbėdamas apie pirmąją akistatą, ekipos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas išskyrė didžiulį komandos norą bei problemas atakoje.

„Noriu padėkoti vaikinams už rungtynes. Jos mūsų trenerių štabui gavosi informatyvios. Pas vaikinus noro daug, tačiau dabartinėje fazėje ne tai yra svarbiausia. Svarbiausia jiems buvo įvykdyti užduotis, kurias jiems skyrėme. Galiu pasakyti, kad daugiau mažiau jos buvo išpildytos. Aišku, nepavyko atakoje. Labai sunkiai sau susidarydavome erdves ir per daug lėtai išeidinėdavome iš gynybos į ataką“, – sakė M.Čepas.

Rungtynių pradžioje pasirinkote milžinišką tempą. Ko siekėte tokiu pasirinkimu?

Pirmąsias penkiolika minučių stengėmės būti agresyvūs gynyboje, spausti aukštai ir neleisti lengvai įžaisti kamuolio. Kitas penkiolika minučių norėjome šiek tiek atsitraukti ir pažiūrėti, ką pasiūlys varžovas. Ieškojome įvairių variantų ir įvairių situacijų, nes žinome, kur esame dabar, žinome, kur norime eiti ir žinome, ką norime pasiekti.

Užsiminėte apie rungtynėse gautą informaciją.

Informacija tokia, kad reiks pakeisti kai kurių žaidėjų pozicijas. Tačiau tam ir reikalingos kontrolinės rungtynės. Šiuo atveju mes treneriai gavome daug peno apmąstymams ir einame į priekį.

Ką galite pasakyti apie žaidėjų pasirinkimą šioms rungtynėms.

Žaidėme dviem sudėtimis, o tie, kurie nepapuolė į protokolą, dirbo pagal savo programą. Bet galiu pasakyti, kad kiekvienas iš jų savąjį šansą dar gaus ir jie galės parodyti save iš gerosios pusės.

Kaip vertinate naujokų pasirodymą?

Manau, kad gautu šansu jie pasinaudojo.