fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ nugalėjo „Žalgirį“ bei žengė didelį žingsnį bronzos link

Dėl trečios vietos A lygoje kovojantys „Riteriai“ sostinės derbyje 3:1 nugalėjo „Žalgirį“ bei iki penkių taškų padidino persvarą kovoje dėl trečiosios vietos. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Teremas Moffi, vienąkart pasižymėjo bei rezultatyvų perdavimą atliko Donatas Kazlauskas. Be to, atskiro paminėjimo vertas ir du rezultatyvius perdavimus atlikęs Mindaugas Grigaravičius.

Lyginant su paskutinėmis rungtynėmis, Albertas Rybakas pakeitė vidurio gynėjų liniją – Ričardą Šveikauską pakeitė Justinas Januševskis, o diskvalifikuotą Dominyką Barauską – Valentinas Jeriomenka.

Rungtynės prasidėjo apylygiai, tiesa žymiai didesnį norą laimėti demonstravo „Riteriai“. Abi komandos sukūrė pusprogių, tačiau „Žalgirio“ atveju jų epizodus neutralizuodavo sėkmingas rungtynes sužaidęs Tadas Simaitis, pačių Riterių bandymai dažniausiai būdavo netikslūs.

Įdomiausi rungtynių veiksmai buvo sukurti sužaidus pusvalandį pirmajame rungtynių kėlinyje. Iš pradžių M.Grigaravičius idealioje situacijoje surado T.Moffi, netrukus – D.Kazlauską. Abu „Riterių“ lyderiai savųjų šansų nepaleido bei komandai suteikė dviejų įvarčių persvarą. Verta pažymėti, kad šiame sezone tarpusavio rungtynėse nei viena komanda dviem įvarčiais dar nepirmavo.

Gaila, bet šio pranašumo išsaugoti nepavyko, nes netrukus už pražangą prieš Saulių Mikoliūną buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. Tomislavas Kišas jį realizavo ir tai buvo vienintelis žalgiriečių įvartis šiame susitikime.

Dar iki pertraukos puikią galimybę padidinti persvarą turėjo T.Moffi, tačiau jo smūgiuotas kamuolys prariedėjo visiškai šalia vartų.

Antrasis kėlinys prasidėjo žalgiriečių atakomis ir pavojingais epizodais prie Tado Simaičio vartų. Ypač įsiminė epizodas Karolio Uzėlos smūgis į viršutinę vartų instrukciją.

Riterių atsakymas į žalgiriečių atakos – kontratakos. Viena tokių, kai pabėgo T.Moffi ir D.Kazlauskas, buvo lemiama. D.Kazlauskas įsirašė rezultatyvų perdavimą, o T.Moffi spėjo susistabdyti kamuolį, nusitaikyti ir šaltakraujiškai nuginkluoti „Žalgirio“ vartų sargą.

Nuo šios akimirkos žalgiriečiai nebetikėjo tuo, kad šiose rungtynėse dar įmanoma „ištraukti“ rungtynes. Tiesa, pora neblogų epizodų prie T.Simaičio vartų dar buvo sukurta. Kita vertus, kelios „Riterių“ kontratakos galėjo žalgiriečiams dar labiau padidinti deficitą.

Likus dviem rungtynėms iki sezono pabaigos „Riteriai“ kontroliuoja situaciją kovoje dėl bronzos. Jei rytoj „Sūduva“ nepralaimės „Kauno Žalgiriui“, situacija taps dar dėkingesnė.