fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

V.Lemežis: „Susidarė tokia situacija, kai vieni yra lygesni už kitus“

„Geresnių sąlygų aktyviems Vilniaus vaikams sportuoti ir atsiskleisti siekiančios geriausios sostinės sporto mokyklos, akademijos ir klubai vienijasi. Lietuvos sostinės ateičiai neabejingi neformalaus švietimo lyderiai rugsėjo 10 d. steigia Vilniaus neformalaus vaikų ir jaunimo ugdymo asociaciją“, – šiais žodžiais iniciatyvinė grupė pradėjo naują veiklą, kuri oficialiai bus įforminta kitą savaitę.

Naujoji asociacija vienys ne tik futbolo, tačiau ir krepšinio, ledo ritulio mokyklas ir akademijas. O idėją šiam susivienijimui pakuždėjo Vilniaus miesto savivaldybės planai visą Vilniaus jaunimo sportą atiduoti į futbolo klubo „Žalgiris“ ir krepšinio klubo „Rytas“ rankas.

Iniciatyvinės grupės pirmajame susirinkime dalyvavo ir Talentų futbolo akademijos vadovas Virmantas Lemežis, kuris patikino, kad jo atstovaujama mokykla neabejotinai stos į asociacijos gretas.

„Dabar susidarė tokia situacija, kai vieni yra lygesni už kitus. Tarkime, Talentų futbolo akademija daug metų investuoja savo pinigus, kvietėsi trenerius iš Milano, keliame trenerių kvalifikaciją. O rezultatas toks, kad vis tiek esame metami iš žaidimo. Ir ne tik mes vieni.

Dėl to ir stojame į šią naują asociaciją, nes suprantame, kad tik kartu galime kažką išjudinti. Pagal pirminius spėjimus, asociaciją vienys apie dešimt tūkstančių berniukus ir mergaites sporto pagrindų mokančios mokyklos, akademijos ar klubai. Tai yra didelis svoris“, – sakė V.Lemežis.

Daugiau nei 80 procentų vilniečių šeimų savo vaikus patiki privatiems futbolo, krepšinio, tinklinio, karate ir kitų sporto šakų klubams. Tik penktadalis vilniečių šeimų renkasi savivaldybės biudžetinių įstaigų siūlomas paslaugas, o šių organizacijų išlaikymas miestiečiams kasmet kainuoja kelis milijonus eurų.Steigiamasis asociacijos susirinkimas rugsėjo 10 d., 17:30 val. įvyks Vilniuje, Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD).