fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Po T.Moffi benefiso „Riteriai“ nutraukė nelaimėtų rungtynių seriją

Palangoje vykusiose A lygos rungtynėse „Riteriai“ 3:1 nugalėjo aikštės šeimininkų komandą bei turnyro lentelėje, aplenkę „Kauno Žalgirį“, sugrįžo į trečiąją vietą. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė po diskvalifikacijos sugrįžęs Teremas Moffi. Jis rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše su trylika tikslių smūgių pakilo į antrąją vietą.

T.Moffi ir Matas Ramanauskas buvo du pasikeitimai lyginant su tuo, koks starto vienuoliktukas buvo pasirinktas dvikovoje su „Žalgiriu“. T.Moffi pakeitė Edviną Baniulį, M.Ramanauskas – diskvalifikuotą Tomą Dombrauskį.

Dvikovos pradžią „Riteriai“ pramiegojo, o po Valdemaro Borovskio ir Tado Simaičio nesusikalbėjimo, įsimušė įvartį į savuosius vartus. Po to dar penkias minutes aikštėje vyko apylygė kova, tačiau nuo tos akimirkos žaidė tik viena komanda.

„Riteriai“ kamuolį dažnomis atkarpomis valdė 70 ar net 80 procentų žaidimo laiko. Kurį laiką progų sukurti nepavyko, tačiau netrukus komanda įjungė aukštesnę pavarą, dažniau į žaidimą pajungdavo T.Moffi, o tai buvo raktas į sėkmę.

Pirmasis sostinės komandos įvartis buvo įmuštas kėlinio viduryje, kai tolimu perdavimu „Riterių“ legionierius pabėgo vienas prieš varžovų vartininką, jį apibėgo bei pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Iškart po to, fantastinę galimybę turėjo Donatas Kazlauskas, tačiau kažkokiu būdu to padaryti nepavyko.

Antroji pirmojo kėlinio pusė priminė katės žaidimą su pele. Ir jau tuomet atrodė, kad tik laiko klausimas, kada bus persvertas rezultatas savo naudai. T.Moffi per tą laiką turėjo dvi geras galimybes, antroji jų virto antruoju puolėjo įvarčiu. Jis, beje, buvo įmuštas panašiu būdu kaip ir pirmasis. Tolimas perdavimas į priekį, T.Moffi įjungtos greičio savybės, netrukus atliekamas smūgis ir 2:1.

Po pertraukos vaizdas aikštėje pernelyg nepasikeitė. Per visas ketverias šio sezono tarpusavio rungtynes „Riteriams“ prieš pajūrio komandą dar nei karto nebuvo taip lengva. Trečiojo komandos įvarčio laukti ilgai nereikėjo – šįsyk T.Moffi pasižymėjo po pakelto kamuolio nuo kampinio gairelės galva.

Šis trečiasis įvartis kiek pristabdė Alberto Rybako auklėtinius, o tai leido „Palangą“ išvysti dar įdomesnę. Tiesa, iki pirmo rimtesnio epizodo. Atsidūrus palangiškiams prie T.Simaičio vartų, Riteriai vėl pabudo ir iki dvikovos pabaigos buvo žymiai geresni už šeimininkų komandą.

Po šios pergalės „Riteriai“ trimis taškais turnyro lentelėje lenkia „Kauno Žalgirį“. Kitas rungtynes bronziniai prizininkai kitą šeštadienį žais Klaipėdoje prieš „Atlantą“.