fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ nutraukė devynių „Sūduvos“ pergalių seriją

Trečiojo A lygos rato starte sostinės „Riteriai“ 2:1 išvykoje nugalėjo „Sūduvą“, dar labiau įsitvirtino trečioje vietoje bei priartėjo prie antrosios. Po įvartį nugalėtojams pelnė Teremas Moffi ir Donatas Kazlauskas.

Dvikovos pradžia buvo itin karšta. Nesužaidus nei pusės minutės, sūduviečiai atliko pirmąjį smūgį, o dar po dviejų minučių T.Moffi realizavo 11 metrų baudinį. Verta pažymėti, kad pats T.Moffi labiausiai ir prisidėjo prie to, kad tas baudinys būtų skirtas. Visiškai nekaltoje situacijoje jis pademonstravo savo greičio savybes, aplenkė varžovų gynėjus, bet nebeturėjęs galimybės smūgiuoti į vartus, jis atmetė kamuolį Artiomui Gurenkai, o šis buvo pargriautas.

Tai buvo antras greičiausias „Riterių“ įvartis šiame sezone. Po įvarčio Palangoje, Aurelijaus Skarbaliaus auklėtiniai visiškai atidavė iniciatyvą varžovams ir tai neišėjo į naudą. Šį šeštadienio vakarą įvyko tas pats – visiškai atiduota kamuolio kontrolė galėjo kainuoti brangiau nei kainavo. Šioje vietoje verta išskirti įspūdingą 25 – ąjį gimtadienį šventusio Tomo Švedkausko žaidimą. Bent vienoje situacijoje jis komandą išsaugojo taip, kaip neišsaugojo niekas kitas šiame sezone.

Toks „Sūduvos“ atakuojantis tęsėsi beveik pusvalandį. Vėliau atrodė, kad viskas turėtų stoti į savo vietas, Riteriai pradėjo ilgiau valdyti kamuolį, bet tuomet.. praleido įvartį. Tai jam tampa nemalonia komandos klasika – atsivežti įvartį iš niekur. Nepavyko išsimesti normaliai kamuolio iš užribio, vėliau nepavyko jo išspirti lauk ir kamuolys vartų tinkle.

Žiūrint iš dabartinės perspektyvos, gal ir gerai, kad tai nutiko kėlinio pabaigoje. Per pertrauką A.Skarbalius, iš esmės, pakeitė komandą ir antrajame kėlinyje į ją malonu buvo žiūrėti. Taip, progų kuriama nebuvo daug, tačiau komanda pradėjo kontroliuoti kamuolį taip, kaip ji gali tą daryti.

Lemiamas rungtynių epizodas buvo sukurtas 71 minutę, kai perdavimą bandęs atlikti D.Kazlauskas pelnė įvartį. Labai svarbu, kad po šio epizodo Riteriai nesustojo, o ir toliau žaidė savo žaidimą, kuris taip sėkmingai jiems gavosi visą antrąjį kėlinį.

Per pridėtą laiką T.Moffi turėjo dar vieną fantastinę progą padidinti skirtumą, tačiau iškart po jos rungtynių arbitras paskelbė dvikovos pabaigą. Tai reiškia, kad „Riteriai“ nutraukė devynių iš eilės „Sūduvos“ pergalių seriją bei patys pratęsė savo nepralaimėtų rungtynių seriją iki septynių.

Kadangi rungtynės su „Stumbru“ nukeltos, „Riteriai“ iki starto UEFA Europos lygos atrankoje jau turės tik vieną testą – rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“.