fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Trys įvarčiai per kėlinį garantavo pirmąją pergalę

A lygos rungtynėse sostinės „Riteriai“ A lygos rungtynėse sostinės „Riteriai“ 3:1 nugalėjo „Palangą“, įsirašė pirmąją sezono pergalę bei turnyro lentelėje pakilo į penktąją vietą. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Teremas Moffi, vieną – Donatas Kazlauskas.

Šioms rungtynėms Aurelijus Skarbalius pirmą kartą pasirinko starto sudėtį su Justinu Januševskiu ir Artiomu Gurenka, kurie pakeitė Mindaugą Grigaravičių ir Artūrą Dolžnikovą.

Nuo pat susitikimo pradžios „Riteriai“ bandė žaisti pirmuoju numeriu, tačiau toks žaidimas kainavo labai daug klaidų. Tiesa, klydo ir „Palangos“ futbolininkai, Riteriams suteikdami visai neprastų šansų.

Palangiškiai atvėrė labai dideles erdves, kuriomis, tiesą sakant, Riteriai pasinaudojo ne tiek daug kartų, kiek galėjo. Ir nors pirmasis įvartis krito 17 minutę, viskas išsispręsti galėjo žymiai anksčiau.

Standartinėje situacijoje palangiškiai paliko net kelis sostinės futbolininkus, iš kurių pirmasis smūgiavo J.Januševskis, o vartininkui atmušus kamuolį – T.Moffi. Po pastarojo smūgio kamuolys atsitrenkė į skersinį bei nusileido į vartus.

Kaip po rungtynių sakė „Palangos“ treneris, iškart po to jo auklėtiniai dėjo pastangas, kad išlygintų rezultatą. Tačiau tie bandymai dažnai primindavo chaosą, kuris lėmė gerokai padidėjusį klaidų skaičių. Tiesa, ne tik iš svečių, bet ir pačių „Riterių“.

Sužaidus pusvalandį, krito ir antrasis įvartis. Vienas kurioziškiausių įvarčių per visą Riterių istoriją. D.Kazlauskas neturėjo realių šansų laimėti akistatos prieš varžovų vartininką, tačiau vis tiek nusprendė bėgti kamuolio, kurį į priekį pamušė Valdemaras Borovskis, link. Ir neapsiriko. Siaubinga vartininko klaida padovanojo pirmąjį sezono įvartį rezultatyviausiam praėjusio sezono Riteriui.

Artėjant kėliniui į pabaigą, tas pats V.Borovskis darsyk į plotą numetė kamuolį, prie kurio pirmas nuskubėjo T.Moffi, netrukus jį pasiuntęs į vartus.

Panašu, kad tą akimirką daugeliui komandos žaidėjų pasirodė, kad darbas jau galutinai atliktas. Ir nepaisant to, kad dar iki pertraukos nieko nesaugomi svečiai sušvelnino skirtumą, tas atsipalaidavimas jautėsi ir antrajame kėlinyje.

Žaidimas visiškai nebesiklijavo, o atkarpomis svečiai netgi buvo geresni. Tiesa, juos taip pat gramzdino beprotiškas klaidų skaičius.

Prie sėkmės, T.Moffi galėjo įmušti ir trečią, ir ketvirtą įvartį, tačiau juos puolėjas pasiliko kitiems kartams. Tikėkimės.

Tokiais atvejais dažnai sakoma, kad žaidimas pasimiršta, taškai lieka. Šiandien tai buvo svarbiausia.