fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

I lyga pradėta puikia pergale prieš „Žalgirį B“

Su „Riterių A“ komanda visą pasiruošimą praėję B komandos nariai 2019 metų pitmod lygos sezono starte 4:2 nugalėjo „Žalgirio B“ ekipą. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Lukas Jakavičius, po vieną – Matas Radžiukynas ir Svajūnas Čyžas.

„Sveikiname vaikinus sėkmingai startavus naujajame sezone. Aikštėje matėme viso priešsezonio įdirbį, buvusias klaidas pavertėme pamokomis ir laipteliu palypėjome tikslo link. Visas rungtynes jautėsi pozityvi energija ir brandus mastymas, ko pasekoje didžiaja rungtyniu dali vykdėme savo žaidybini plana. Ateityje norėtume žaisti dar greičiau ir energingiau“, – po rungtynių sakė treneris Vaidas Sabaliauskas.

Žalgiriečiai į rungtynes metė ir savo pirmos komandos žaidėjus (Georgą Freidgeimą, Mevlaną Adili, Simoną Urbį, Timurą Pukhovą), tačiau Riteriams tai netrukdė išlaikyti lygaus žaidimo.

Sužaidus trečdalį kėlinio, „Žalgirį B“ atstovai atsikirto, o Riteriai po kontratakos pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Pasižymėjo – geras rungtynes sužaidęs Matas Radžiukynas.

Po įvarčio žaidimas nepasikeitė. Tiesa, po penkių minučių treneriui Vaidui Sabaliauskui reikėjo daryti pirmas korekcijas – po susidūrimo aikštę buvo priverstas palikti Dominykas Kodz. Jo vietoje pasirodė Artūras Dolžnikovas, tapęs vienu geriausiu dvikovos žaidėju.

Besibaigiant kėliniui, žalgiriečiai nesėkmingai darė dirbtinę nuošalę, vėliau dar suklydo gynyboje ir tuo pasinaudojęs Lukas Jakavičius atidarė savo sąskaitą pirmoje lygoje.

Antrasis kėlinys buvo aktyvesnis. Ypač po Simono Urbio įvarčio. Žalgiriečiai bandė išlyginti rezultatą, tačiau žaidimas jiems nesiklijavo. „Riterių“ ekipoje į aikštę žengė Ernestas Stočkūnas, Svajūnas Čyžas ir Rokas Filipavičius.

Jie prisidėjo prie dar didesnės spartos rungtynėse, o S.Čyžas ir įvarčiu. Pabėgęs nuo varžovų užtikrintu smūgiu saugas atstatė dviejų įvarčių persvarą.

Paskutiniai du tikslūs smūgiai buvo atlikti jau per teisėjo kompensuotą laiką. Iš pradžių žalgiriečiai skirtumą sušvelnino, tačiau po minutės L.Jakavičius perkėlė iš vartų išbėgusį varžovų vartininką bei padėjo tašką rungtynėse.

Kitas rungtynes ateinantį šeštadienį „Riteriai B“ žais su Gargždų „Banga“. Susitikimas vyks Širvintose 18.00 valandą.

„Riterių B“ komandos sudėtis: V.Šarkauskas, G.Domkus, L.Jakavičius, M.Ramanauskas (E.Stočkūnas), E.Dusevičius, R.Masenzovas (R.Filipavičius), E.Ališauskas (S.Čyžas), D.Kodz (A.Dolžnikovas), R.Ratkevičius, V.Paulauskas, M.Radžiukynas