fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

P. Villaro pergalingą debiutą garantavo vienintelis ankstyvas „Riterių“ įvartis

Dėl TV transliacijos atidėtose keturioliktojo „Optibet A lygos“ turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ 1:0 išvykoje nugalėjo „Jonavą“ bei turnyro lentelėje sugrįžo į ketvirtąją poziciją. Pergalingą įvartį trečią susitikimo minutę pelnė Plamenas Dimovas.

Šiose rungtynėse pirmąsyk už „Riterių“ vairo stovėjo naujasis komandos treneris Pablo Villaras. Jis jau galėjo remtis po traumos pasveikusiu Felipe Brisola, tačiau neturėjo į rinktinę išvykusių Dominyko Barausko ir Artūro Dolžnikovo.

Vos prasidėjus dvikovai, „Riteriai“ prie varžovų vartų sukūrė pirmą pavojų, o dar po dviejų minučių – ir antrą. Po kampinio ir kelių kamuolio pamušinėjimų jis atšoko P. Dimovui, kuris stipriu smūgiu Martynui Matuzui nepaliko jokių šansų. Šis įvartis bulgarui buvo pirmasis „Optibet A lygoje“.

Po įgytos persvaros P. Villaro auklėtiniai nesustojo. Luco Dias šou elementai porą galimybių sukūrė Gyčiui Paulaskui, baudos smūgiu pasižymėti galėjo Tomašas Vestenicky. Deja, šie šansai liko neišnaudoti, o „Riteriai“ sustojo.

Įpusėjus kėliniui, tarsi kas pakeitė komandą ir šios žaidėjai paskui „Jonavos“ futbolininkus pradėjo nebespėti. Sykį sostinės komandą gelbėjo virpstas, kitą – Armantas Vitkauskas.

„Nežaidėme gerai. Jei norime laimėti, privalome gerinti savo žaidimą“, – per pertrauką sakė įvarčio autorius.

Atrodė, kad tokios pat nuomonės ir „Riterių“ vyriausiasis treneris, nes antrą kėlinį vilniečiai pradėjo su panašiu užsidegimu kaip ir pirmąjį. Deja, tas užsidegimas tęsėsi žymiai trumpiau, o pajutę, kad gali žaisti, „Jonavos“ futbolininkai atkarpomis „Riteriams“ nei kiek nenusileido.

Vėl savo klasę teko demonstruoti A. Vitkauskui bei dėkoti vartų konstrukcijai, dėl kurios kamuolys į vartus taip ir neįskriejo. Patys „Riteriai“ po kampinių taip pat kūrė progas, tačiau po Akselio Kalermo smūgio kamuolys pataikė į skersinį, o po G. Paulausko – į M. Matuzo rankas.

P. Villaras pradėjo keisti savo auklėtinius, tačiau žaidimo tai nepakeitė, o jau per pridėtą laiką „Jonava“ gavo šansą išlyginti rezultatą. Visa laimė, kad po baudos smūgio maždaug iš dvidešimties metrų kamuolys nuo virpsto išskriejo už aikštės ribų.

Savo šansą per pridėtinį laiką turėjo ir po keitimo pasirodęs Dmytro Bilonogas, tačiau greičio savybes pademonstravęs ukrainietis akistatą varžovų vartininkui pralaimėjo.

Po šios sunkios pergalės „Riteriai“ su 24 taškais sugrįžo į ketvirtą turnyro lentelės vietą ir vėl tik šešiais taškais atsilieka nuo čempionato lyderių. Penkioliktasis „Optibet A lygos“ turas – po trijų savaičių.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskis, A. Kalermo (73 min. O. Badmus), P. Dimovas, A. Levšinas, Choco, M. Ramanauskas (57 min. T. Dombrauskis), L. Dias (81 min. M. Grigaravičius), F. Brisola (81 min. D. Malžinskas), T. Vestenicky (73 min. D. Bilonogas), G. Paulauskas.