fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Jaunimo U-21 rinktinėje – keturi „Riteriai“

Lietuvos jaunimo U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Marius Stankevičius paskelbė sąrašą kandidatų, kurie pradės atranką į 2023 metų Europos čempionatą. Tame sąraše net keturi „Riterių“ atstovai: Matas Ramanauskas, Artūras Dolžnikovas, Dominykas Kodz ir Valdas Paulauskas.

„Toks gausus mūsų žaidėjų iškvietimas į rinktinę rodo tik viena – klubo vizija duoda rezultatų“, – sakė „Riterių“ sporto direktorius Tadas Simaitis.

M. Ramanauskas yra tvirtas šio sezono A komandos starto sudėties žaidėjas. Jo sąskaitoje jau 23 sužaistos rungtynės, o tai yra penktas rezultatas visoje komandoje.

„Žaisti rinktinėje yra didžiulė garbė. Tai yra svarbiausias dalykas, dėl kurio visi futbolininkai taip nori į ją patekti. Turėsime naują atranką, kurioje stengsimės pasirodyti kaip įmanoma geriau“, – sakė M. Ramanauskas.

A. Dolžnikovas taip pat sezoną pradėjo kaip starto sudėties žaidėjas, tačiau vėliau patyrė traumą ir į rikiuotę grįžo vos prieš kelias savaites. A. Dolžnikovui toks M. Stankevičiaus įvertinimas yra antras karjeroje.

„Vos prisijungęs prie „Riterių“, kėliau sau tikslą – patekti į U-21 rinktinę. Šis tikslas įvykdytas. Dabar noriu debiutuoti komandoje ir iš geriausios pusės pademonstruoti, ko esu vertas“, – kalbėjo A. Dolžnikovas.

D. Kodz sezonas prasidėjo gerokai vėliau nei komandos draugų. Futbolininkas ilgai gydėsi praėjusiais metais patirtą sunkią traumą. Sugrįžimas taip pat nebuvo lengvas, tačiau pastaruoju metu saugas vis dažniau sulaukia trenerių pasitikėjimo.

„Sugrįžti po tokios traumos yra labai sunku, todėl toks iškvietimas į rinktinę motyvacine prasme yra vienas geriausių dalykų. Be abejo, džiaugsiuosi galėdamas prisidėti prie Lietuvos vardo garsinimo“, – pasakojo D. Kodz.

Taip pat į jaunimo rinktinės traukinį įšoko ir šiemet milžinišką pažangą padaręs Valdas Paulauskas. Geriausią sezoną žaidžiantis futbolininkas U-21 rinktinei atstovaus pirmą kartą.

„Esu labai patenkintas kaip klostosi šie metai, o patekimas į U-21 rinktinę yra to gero mano sezono įvertinimas“, – džiaugsmo neslėpė V. Paulauskas.

Lietuvos jaunimo rinktinė atranką pradės rugsėjo 3 dieną Slovakijoje, o dar po keturių dienų sugrįš į Lietuvą, kur lauks Ispanijos bendraamžių iššūkis.