fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

M. Malinauskas – UEFA B licencijos savininkas

„Riterių“ vartininkų treneris Mindaugas Malinauskas Rygoje išsilaikė UEFA B vartininkų trenerio licenciją. Prieš dvejus metus pradėti mokslai turėjo būti užbaigti žymiai anksčiau, tačiau pandemija ir šioje vietoje padarė savo.

Apie tai, kad norės likti futbole M. Malinauskas suprato dar pats profesionaliai žaisdamas. Pradėjęs naują karjerą, buvęs vartininkas futbolo subtilybių mokė vaikus, o 2020 metų pradžioje prisijungė prie tuometinio vyriausiojo „Riterių“ trenerio Mindaugo Čepo štabo.

„Reikia suprasti, kad licencija nėra tik popieriaus atsiėmimas – visų pirma, tai turimų žinių patikrinimas ir naujų gavimas. Be abejo, visa tai netektų prasmės, jei nepavyktų naujos informacijos praktiškai išnaudoti tiek treniruočių procese, tiek varžybose“, – sakė M. Malinauskas.

2017 metais Rygoje licencijas laikėsi pirmasis trenerių būrys. Tame būryje norėjo būti ir M. Malinauskas, tačiau dėl praktikos stygiaus šį malonumą teko nukelti vėlesniam laikui. Vis tik, jau nuo tada „Riterių“ vartininkų treneris palaikė santykius su už vartininkų rengimą atsakingu Latvijos futbolo federacijos darbuotoju Arturu Biezai. Prabėgus dvejiems metams prasidėjo mokslai, dar po dviejų – diplomų įteikimo ceremonija.

„Atvirai kalbant, tikrai netikėjau, kad tiek daug nežinau. Kiekvieną kartą važiuojant namo iš Rygos galvoje būdavo kažkoks chaosas – kaip taip gali būti? Kaip aš nepagalvojau apie vieną ar kitą? Ir dar labai daug klausimų. Tikrai, tam, kad suvirškintum visą informaciją, prireikdavo nemažai laiko.

Bandymai gauti diplomą vartininkų treneriui nuo įprasto trenerio praktiškai nesiskiria. Nebent tuo, kad vartininkų licencijoje prisideda šios pozicijos rengimas, analizavimas, ruošimasis kitoms rungtynėms ir visam gyvenimui (šypsosi).

Noriu pažymėti, kad mokslai jokiu būdu nesibaigia – jau kitąmet sieksiu UEFA A vartininkų licencijos“, – reziumavo M. Malinauskas.