fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Šiauliai“: Viskas iš naujo

„Sportimos“ maniežas praėjusių metų rudenį buvo ta vieta, kur „Riteriai“ atgaivino beveik prarastas viltis kovoti dėl didžiojo ketverto. „Sportimos“ maniežas yra ta vieta, kur „Riteriai“ pradės 2023-ųjų sezono batalijas bei parodys, ką nuveikė per tas septynias pasiruošimo savaites.

 

Data: 2023 m. kovo 3 d. 19:30 val.

Vieta: „Sportimos“ maniežas, Vilnius. Tiesioginė transliacija per TV3 play.

Bilietai: https://kakava.lt/renginys/riteriai-siauliai-optibet-a-lyga/5736/9356

 

Naujienos

Po praėjusio nesėkmingai pasibaigusio sezono „Riteriai“ sustiprėjo. Francisco La Mantia, Colin Odutayo, Nicola Popovič, Stefan Filipovič, Miloš Spasič, Marian Šmatlak, Nathan Palafoz, Nojus Stankevičius, Pijus Petkevičius ir po traumos sugrįžęs Olaide Badmus turėtų duoti kokybės, kurios komandai trūko antroje praėjusio sezono pusėje.

Per pasiruošimo laikotarpį „Riteriai“ sužaidė septynerias rungtynes, per kurias iškovojo keturias pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir dusyk pralaimėjo. Vis tik, kaip sako ekipos treneriai, į šiuos rezultatus mažiausiai reikia kreipti dėmesio, nes nemaža dalis rungtynių buvo žaidžiamos didžiulės žaidėjams fizinės apkrovos fone.

Jau minėtas O. Badmus kartu su Felipe Brisola ir Deimantu Rimpa ilgą laiką besiruošiant sezonui treniravosi atskirai nuo komandos. O. Badmus jau sugrįžo ir spėjo sužaisti kelias rungtynes, o apie F.Brisolą ir D. Rimpą gydytojai sako, kad sugrįš „ant dienų“.

Varžovas

„Šiaulių“ klubas praėjusiais metais beveik visiems „Optibet A lygos“ dalyviams buvo viena neparankiausių komandų. Vis tik, debiutas stipriausiame šalies divizione bei patirties trūkumas Mindaugo Čepo auklėtiniams dažnai pakišdavo koją.

Tarpsezonio metu klubas nesnaudė – į gimtąjį miestą sugrįžo Mantas Kuklys, iš „Kauno Žalgirio“ atvyko Egidijus Vaitkūnas, iš „Dalkurd“ – Sigitas Olberkis, iš „Sūduvos“ – Simonas Urbys bei Jevgenas Jefremovas. Jis tapo antruoju Saulės miesto legionieriumi, bet bet kokiu atveju „Šiauliai“ ir toliau išlieka lietuviškiausia „Optibet A lygos“ komanda.

Žaidėjai, pakeitę marškinėlius

Praėjusių metų pradžioje į Šiaulius nuomos pagrindais persikėlęs Lukas Paukštė lieka Saulės mieste ir jis yra vienintelis dabartinių „Šiaulių“ žaidėjas anksčiau atstovavęs „Riteriams“. Sostinės ekipoje taip pat yra dirbęs ir šiauliečių vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas, kuris „Riteriams“ vadovavo 2020 metais.

Dabartinis „Riterių“ kapitonas Valdemaras Borovskij yra žaidęs FA „Šiaulių“ pirmtako FK „Šiauliai“ gretose.

Tarpusavyje

2-1-2. Tik praėjusiais metais tarpusavio istoriją pradėję skaičiuoti klubai sužaidė penkerias rungtynes. Po tų penkerių rungtynių – visiška lygybė.

Galime prisiminti, kad pirmojo rato rungtynės vyko itin prastomis oro sąlygomis „Gytarių“ stadione. Tąsyk šiauliečių pergalę lėmė F. Brisola įvartis į savo vartus. Nei prieš tai, nei po to „Riteriai“ neturėjo jokių galimybių.

LFF taurės rungtynės taip pat vyko labai atkakliai, o vienintelį įvartį „Riteriams“ nuo 11 metrų žymos paskutinę minutę pelnė Lucas Dias.

Skaudžiausias buvo antrojo rato susitikimas, kuriame „Riteriai“ ne tik, nepaisant to, kad pirmavo, prarado du taškus, bet ir F.  Brisola lygioje vietoje, antrojo kėlinio pradžioje plyšo kryžminiai raiščiai. Po šios traumos „Riteriai“ krito į gilią duobę.

Trečiajame rate „Riteriai“ vėl pirmavo, tačiau pralaimėjo, o ketvirtajame – buvo iškovota užtikrinta pergalė.

Akistata

Francisco La Mantia prieš Mantą Kuklį. Venesuelos rinktinės žaidėjas po truputį adaptuojasi jam nepažįstamoje aplinkoje ir paskutinėse kontrolinėse rungtynėse su „Metta“ buvo vienas geriausių arba net pats geriausias žaidėjas.

Venesuelietis savo kelyje ne kartą sutiks M. Kuklį, kuris Šiauliuose buvo pasitiktas su didelėmis fanfaromis. Bus proga įsitikinti, ar Mantas pateisins į jį dedamas viltis, žaisdamas nebe čempioniškoje aplinkoje.