fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Nevėžis“: trečias dublis

Sezonas artėja į pabaigą, tad prasidėjo tas metas, kai „Riteriai“ namuose komandas priima jau antrąjį kartą. Tiesa, su paskutinę vietą užimančia Kėdainių „Nevėžio“ ekipa vilniečiai šiais metais dar susitiks Kėdainiuose.

Na, o šįkart „Riteriai“ dvikovą pasitiks gerokai pasikeitę, nes dėl diskvalifikacijų komandai negalės padėti net trys žaidėjai: Olaide Badmus, Akseli Kalermo ir Angelis Lezama.

Data: 2021 m. rugsėjo 19 d. 15:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Naujienos

Žinodami, kad negalės komandai padėti „Optibet A lygos“ rungtynėse, žaidybinę patirtį O. Badmus ir A. Kalermo kaupė žaisdami „Riterių B“ komandos sudėtyje Pirmos lygos mače. Ta patirtis nebuvo pavykusi, nes komanda patyrė triuškinamą nesėkmę prieš Gargždų „Bangos“ jaunimą.

Dviejų vidurio gynėjų iškritimas reiškia tai, kad treneris Miguelis Moreira per šią savaitę turėjo ieškoti sprendimų, kuo juos pakeisti būsimoje dvikovoje. Gera žinia ta, kad kiti žaidėjai yra sveiki, todėl bent šiuo atžvilgiu sprendimų galės būti įvairesnių.

Po sunkios traumos į treniruočių procesą sugrįžo Justinas Marazas. Atsinaujinusi Lenkijoje patirta trauma iš „Riterių“ saugo atėmė beveik pusę sezono. Kiek dar užtruks, kol žaidėjas sugrįš į oficialias rungtynes, paaiškės artimiausiu metu.

Į varžybinį ritmą po menisko traumos sugrįžo ir vartininkas Geraldas Širvinskas. Beveik du mėnesius be treniruočių praleidęs jauniausias „Riterių“ vartininkas į procesą grįžo prieš kelias savaites, o penktadienį sužaidė pirmąsias rungtynes po pertraukos atstovaudamas „Riterių B“ komandai.

Kalbant apie varžovus, tai „Nevėžiui“ sekmadienio rungtynėse padėti negalės raudoną kortelę praėjusiame ture užsidirbęs Karolis Rukuiža.

Varžovas

Praėjusių metų Pirmos lygos nugalėtojas Kėdainių „Nevėžio“ klubas, veikiausiai, „Optibet A lygos“ sugrįžimą pažymės ant paskutiniojo laiptelio. Per tris ratus kėdainiečiai sugebėjo surinkti vos devynis taškus, o tai yra šešiolika taškų mažiau nei vienu laipteliu aukščiau esanti Gargždų „Banga“.

Visos „Nevėžio“ bėdos prasidėjo dar prieš sezoną, kai traumą patyrė jų simbolis Evaldas Kugys. Nepaisant to, kad komanda susistiprino keliais kokybiškais žaidėjais (Juliumi Kasparavičiumi, Alexu Kyeremeh), nežmonišku greičiu augantis traumuotųjų skaičius neleido normaliai pasiruošti sezonui.

Po pirmojo rato „Nevėžis“ pakeitė trenerį Vitalijų Stankevičių Dariumi Gvildžiu. Emocinis sukrėtimas davė savo ir tuo metu ant bangos buvę Kėdainių atstovai sugebėjo ir iš „Riterių“ atimti taškus.

Praėjęs turas

„Riteriai“ emocingas rungtynes su „Hegelmann Litauen“ baigė nulinėmis lygiosiomis, o „Nevėžis“ 1:3 nusileido „Panevėžiui“.

Jei Aukštaitijos atstovų akistatoje buvo tik laiko klausimas, kada „Panevėžys“ įrodys savo pranašumą, tai „Riteriai“ Kauno rajono komandos neįveikė tik dėl prastos progų realizacijos. Teisybės dėlei, reikia prisiminti, kad jau per pridėtinį laiką savo puikų šansą turėjo ir „Hegelmann Litauen“.

Tarpusavyje

5-3-3. Šio sezono pirmosios tarpusavio rungtynės Vilniuje „Riteriams“ buvo net per lengvos. Komanda be didesnių problemų sumušė keturis įvarčius ir dar maždaug tiek neįmušė, nors turėjo puikiausių galimybių.

Antroji dvikova Kėdainiuose buvo visiškai kitokia. Jokios disciplinos, jokios kūrybos ir tik vienintelis tikras Valdo Paulausko šansas, kuris liko neišnaudotas. Beje, po tos dvikovos „Riterių“ stovyklą paliko treneris Sergejus Gurenka.

Akistata

Mindaugas Grigaravičius prieš Julių Kasparavičių. „Riterių“ atakų lyderis žaidžia savo geriausią sezoną, o rungtynėse prieš „Nevėžį“ jis gali pagerinti savo ir taip rekordinę įmuštų įvarčių statistiką. J. Kasparavičius, savo ruožtu, yra viena svarbiausių D. Gvildžio komandos atakų schemos grandžių. Paskutinėse rungtynėse J. Kasparavičius įmušė įvartį, o tai dar labiau primena, kokie atsargūs turi būti „Riterių“ futbolininkai.

Klausimas

Kokia taktine schema žais „Riteriai“? Šį klausimą iššaukė žaidėjų diskvalifikacijos bei reikalingi trenerių taktiniai sumanymai. Be O. Badmuso ir A. Kalermo „Riteriai“ gali sugrįžti į keturių gynėjų liniją. O galbūt treneriai yra paruošę dar daugiau staigmenų.

Orų prognozė

Sekmadienio rungtynės numatomos tokiu oru, kokio per šį sezoną sinoptikai dar neprognozavo. Dvikovos metu termometro stulpelis bus pakilęs tik iki septynių laipsnių padalos. Be to, bus stipriai debesuota, numatomas lietus ir pūs septynių metrų per sekundę šiaurės rytų vėjas.