fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Dainava“: atėjo laikas laimėti

Du pralaimėjimus savo sąskaitoje turintys „Riteriai“ penktadienį sugrįžta į „Optibet A lygą“, kurioje lauks dvikova prieš paskutinį laimingą bilietą ištraukusią ir į stipriausiųjų divizioną prieš pat sezoną įšokusią Alytaus „Dainavą“. Tai bus pirmasis komandų tarpusavio susitikimas šiame čempionate nuo 2014 lapkričio 29 dienos, kai spaudžiant 11 laipsnių šalčiui tuometiniai „Trakai“ LFF stadione triumfavo 1:0.

Data: 2021 m. balandžio 2 d. 18:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV6 kanalu.

Varžovas

Likus dviem savaitėms iki naujojo A lygos sezono pradžios „Dainavos“ futbolininkai ramiai ruošėsi dar ne taip greitai prasidėsiančiai Pirmai lygai. Tuomet jie net neįsivaizdavo, kaip stipriai pasikeis komanda per artimiausias kelias dienas. Ką jau kalbėti apie tai, kad po kelių savaičių, iškovoję tašką prieš „Žalgirį“, teko liūdėti praradus du.

Vos tik paaiškėjus apie „Dainavos“ persikėlimą į A lygą, klubas vos ne kasdien pranešinėjo apie naujokus. Jei legionierių prisijungimas futbolo visuomenėje būdavo sutinkamas gana ramiai, tai Vytauto Lukšos, Deivydo Matulevičiaus, Lino Klimavičiaus ir, žinoma, Pauliaus Golubicko papildymas kėlė nemažą šurmulį.

Kadangi „Dainava“ į aukščiausią šalies divizioną žengė be licencijos, sezoną teko pradėti su minus trimis taškais. Dvejos lygiosios su „Žalgiriu“ ir „Džiugu“ alytiškiams dar neleido atsikratyti minuso, tačiau bent jau pagarbą ši komanda tikrai išsikovojo.

Naujienos

Po paskutinių A lygos rungtynių „Riterių“ treniruotės vyko be keturių ekipos žaidėjų. Geraldas Širvinskas, Justinas Marazas, Matas Ramanauskas ir Valdas Paulauskas dalyvavo U-19 ir U-21 rinktinių stovyklose. Kita vertus, į treniruočių procesą sugrįžo traumas besigydantys Angelis Lezama ir Dominykas Kodz.

„Dainavos“ ekipos treniruotės vyko be lyderio P. Golubicko, kuris buvo iškviestas į nacionalinę rinktinę, tačiau dėl patirtos traumos nesužaidė nė vienose rungtynėse.

Per rinktinių pertrauką abu klubai sužaidė kontrolines rungtynes. „Riteriai“ 0:1 nusileido „Panevėžiui“. „Dainava“, savo ruožtu, su Kazlų Rūdos „Šilu“ sužaidė 3:3, o U-21 rinktinei pralaimėjo 0:2.

4 turas

Prieš pat rinktinių pertrauką „Riteriai“ po įtemptos kovos 1:2 nusileido „Kauno Žalgiriui“, o „Dainava“ susitikimą su Telšių „Džiugu“ baigė lygiosiomis 1:1.

Tiek „Riteriai“, tiek „Dainava“ tose paskutinėse rungtynėse žaidė geriau nei rodo galutinis rezultatas. „Riterius“ paskandino neišnaudotos progos ir klaidos gynyboje, alytiškiai nelaimėjo irgi tik dėl to, kad nepasinaudojo fantastiškomis progomis.

Futbolininkai, pakeitę marškinėlius

Dar pernai „Dainavai“ atstovavęs Lukas Kochanauskas prieš šį sezoną sugrįžo į „Riterių“ klubą ir kol kas yra vienintelio komandos įvarčio „Optibet A lygoje“ autorius.

Alytaus ekipai šiame sezone atstovauja net keturi anksčiau „Riterių“ garbę gynę žaidėjai. L. Klimavičius ir V. Lukša čia žaidė su pertrauka, Titas Vitukynas – prieš penkerius metus, o Cirylle Tchamba – praėjusiais metais.

Tarpusavyje

5-0-0. Tarpusavio istorija „Riteriams“ yra labai dėkinga, tačiau tai labiausiai susiję su tuo, kad 2014 metais Alytaus komanda buvo ryškiai silpniausia visoje lygoje.

Penktoji pergalė buvo iškovota praėjusiais metais LFF taurės turnyre. Tuomet Alytuje vykusias rungtynes, nors ir nelengvai, „Riteriai“ laimėjo 2:0. Beje, tose rungtynėse savo pirmąjį įvartį su „Riterių“ marškinėliais pelnė Deividas Malžinskas.

Akistata

Lukas Kochanauskas prieš Deivydą Matulevičių. Du itin patyrę puolėjai neretai atsiduria atakų smaigalyje ir yra daugiausiai progų sukūrę žaidėjai. Abu šiame sezone yra pasižymėję po vieną kartą ir abu norėtų savo progų realizacijos procentą padaryti didesnį nei jis yra dabar.

Klausimas 

Ar žais P. Golubickas? Tai, tikriausiai, esminis klausimas, nuo kurio priklauso, kaip penktadienį atrodys „Dainava“. Jei Paulius negalėtų padėti savo komandai, tai užvaldyti vidurį „Riteriams“ taptų daug paprasčiau.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja šešių laipsnių šilumą. Bus debesuota bei pūs keturių metrų per sekundę šiaurės vakarų vėjas.

Citata

L. Kochanauskas: „Turime išlaikyti maksimalią koncentraciją ir susikaupimą. Visiškai nesvarbu, ar tai „Žalgiris“, ar „Panevėžys“, ar „Dainava“.