fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Įvartis rungtynių pabaigoje lėmė apmaudų pralaimėjimą prieš Sūduvą

Lietuvos futbolo A lygos dvyliktojo turo rungtynėse „Riteriai“ 1:2 pralaimėjo Marijampolės „Sūduvai“ bei patyrė šeštą nesėkmę iš eilės. Aikštės šeimininkams įvartį nuo 11 metrų žymos pelnė Donatas Kazlauskas.

Komandą šiai dvikovai ruošęs naujasis vyriausiasis treneris Janušas Niedzviedzas rungtynes dėl biurokratinių priežasčių buvo priverstas stebėti iš tribūnų. Nepaisant to, kai kurie jo sprendimai auklėtinių veiksmuose buvo aiškiai pastebimi.

Visų pirma, „Riteriai“ šią dvikovą pradėjo tokiu vienuoliktuku, kokiu nebuvo pradėję jokių kitų rungtynių. Pirmą kartą istorijoje nuo pirmųjų minučių į aikštę buvo mesti Angelis Lezama bei Deividas Malžinskas. Pastarasis užėmė diskvalifikuoto Aleksandro Levšino vietą.

D. Malžinskas iki šios dvikovos, apskritai, per savo karjerą A lygoje buvo sužaidęs vos penkias minutes, o šįsyk turėjo didžiausią palaikymą. Šūksniais šio gynėjo veiksmus palydėjo susirinkęs didžiulis būrys karininikų. Ačiū jiems už tai.

Grįžtant prie J. Niedzviedzo sprendimų, „Riteriai“, tikriausiai, pirmąkart šiame sezone žaidė taip aukštai, o kiekvienas varžovų bandymas priimti kamuolį buvo pasitinkamas didžiuliu spaudimu. Akivaizdu, kad sūduviškiai tam pasiruošę nebuvo. Tiesa, po pertraukos tęsti aktyvų varžovų spaudimą pritrūko jėgų.

Dar vienas dalykas, prie kurio turėjo prisitaikyti abi komandos – teisėjų brigada iš Latvijos. Teisėjai leido kietą žaidimą. Verta pabrėžti, kad prie tokio žaidimo „Riteriai“ prisitaikė greičiau.

Nuo pat susitikimo pradžios „Sūduva“ bandė primesti savo žaidimo stilių, tačiau tą daryti jiems sekėsi sunkiai. Įskaitant net ir standartines situacijas, kurių prie „Riterių“ vartų buvo itin daug. Patys „Riteriai“ žaidė daugiau nuo gynybos, bet vienoje iš situacijų sugebėjo uždirbti vienuolikos metrų baudinį, kurį užtikrintai realizavo D. Kazlauskas.

Po įvarčio „Sūduva“ atkuto. Jų atakos tapo dar intensyvesnės, kampinių skaičius augo nenumaldomu greičiu, o po vieno iš jų kamuolys atsidūrė vartuose. Tuomet iki pirmojo kėlinio pabaigos buvo likusios žaisti vos kelios minutės.

Antrajame kėlinyje žaidimas pasikeitė. „Sūduva“ sukūrė kelias labai pavojingas situacijas, o „Riterių“ žaidimas buvo paremtas kontratakomis. Kelios jų buvo pakankamai perspektyvios, deja, be finalinės fazės.

Per visą antrąjį kėlinį marijampoliečiai iš viso sukūrė tris labai geras situacijas. Pirmuoju atveju Riterius gelbėjo skersinis, antruoju – Tadas Simaitis, trečiuoju – kamuolys atsidūrė vartų tinkle. Apmaudu, kad tuomet iki rungtynių pabaigos buvo likusios vos kelios minutės.

„Riterių“ žaidimas gerėja, tačiau rezultatai, deja, ne. Šeši iš eilės pralaimėjimai – blogiausias klubo rezultatas istorijoje. Turbūt, verta pažymėti, kad net penki iš tų pralaimėjimų buvo patirti vieno įvarčio skirtumu.

„Riterių“ sudėtis: T. Simaitis, V. Borovskis, A. Kalermo, D. Barauskas, D. Malžinskas, T. Dombrauskis, R. Masenzovas (89 min. R. Šveikauskas), A. Lezama (76 min. D. Kodz), D. Kazlauskas (85 min. V. Jeriomenko), M. Thuique (85 min. J. Marazas), G. Paulauskas.