fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Žalgiris“ – „Riteriai“. Siekiamybė prieš motyvaciją

Nepaisant to, kad „Žalgirį“ ir „Riterius“ turnyro lentelėje skiria praraja, žalgiriečiai negali pasigirti turintys geresnį tarpusavio balansą šiame sezone. Natūralu, kad būtent siekiamybė įrodyti savo viršų bus pagrindinis žalgiriečių variklis. Riteriai, savo ruožtu, vis dar kovoja dėl trečiosios vietos, o sėkminga šios dvikovos pabaiga labai stipriai priartintų prie trečiosios iš eilės bronzos.

 

Data: 2019 m. lapkričio 8 d. 19:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

 

Varžovas 

Kai Vilniaus „Žalgiris“ dusyk paeiliui pralaimėjo Marijampolės „Sūduvai“, tapo aišku, kad legendiniam sostinės klubui susigrąžinti čempiono titulo nepavyks. Praėjusį sekmadienį tai tapo oficialu.

Tuo metu futbolo visuomenėje pasirodė spėliojimų, kad sezoną žalgiriečiai užbaigs su jaunesniais futbolininkais aikštėje, tačiau bent jau dvikovoje su „Kauno Žalgiriu“ šie spėliojimai nepasitvirtino.

Žalgiriečiai ir vėl nacionalinei rinktinei delegavo keturis savo atstovus, tačiau tai nereiškia, kad visi keturi pasirodys Vilniaus derbyje.

 

Paskutinis turas

 Abiem komandoms paskutinės rungtynės buvo pergalingos. „Riteriai“ namie nugalėjo „Atlantą“, „Žalgiris“ išvykoje nugalėjo „Kauno Žalgirį“.

Panašumų galima rasti ir daugiau – abiem komandoms antrasis kėlinys buvo geresnis už pirmąjį, abi komandos iki pertraukos darė per daug klaidų ir abi komandos varžovams leido pirmiems įmušti įvartį.

Riterių gretose išsiskyrė Dovydas Virkšas, kuris rungtynėse prieš „Atlantą“ pelnė įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą ir komandoje surinko daugiausiai „Instat“ naudingumo balų. Beje, iškart po šių rungtynių D.Virškas sužinojo, kad dar su trimis Riteriais kitą savaitę keliaus į Kiniją, kur atstovaus rezervinei Lietuvos (U-22) rinktinei.

Dvikovoje prieš „Atlantą“„Riteriai“ ilgą laiką pirmavo vieno įvarčio skirtumu ir tik pačioje pabaigoje jį padidino.

Dviejų Žalgirių susitikime pirmąjį kėlinį geresnė komanda buvo iš Kauno, antrąjį – komanda iš Vilniaus. Pastarosios pergalę lėmė individualūs Liviu Antalio ir Tomislavo Kišo veiksmai.

 

Tarpusavyje

7-10-15. Vilniaus „Žalgiris“ tarpusavio dvikovose turi pranašumą, tačiau jis susikauptas dar iki šio sezono. Šiame sezone komandos pasidalino po pergalę ir du kartus sužaidė lygiosiomis. Įdomu tai, kad per ketverias šio sezono rungtynes nei karto nei viena komanda nelaimėjo didesniu nei vieno įvarčio skirtumu.

Galime prisiminti, kad pirmajame rate, nepaisant geresnio žalgiriečių žaidimo, Riteriai turėjo puikiausią šansą iškovoti tris taškus. Tąsyk 90 minutę įvartį pelnė Artiomas Gurenka, tačiau netrukus puikiu smūgiu rezultatą išlygino Rolandas Baravykas.

Antrose rungtynėse Riteriai iškovojo pelnytą pergalę, nepaisant to, kad žalgiriečiai savųjų progų taip pat turėjo. Tąsyk įspūdingas rungtynes sužaidė diskvalifikuotą Tomą Švedkauską pakeitęs Vincentas Šarkauskas.

Trečiajame rate Riteriai taip pat buvo arti pergalės. Žalgiriečiai ilgą rungtynių laiką žaidė be progų, tačiau po keitimo pasirodęs Matas Vareika pasinaudojo skausmingomis Riterių klaidomis, pelnė du įvarčius bei padovanojo pergalę savo komandai.

Ketvirtajame rate arčiau pergalės buvo žalgiriečiai, tačiau tąsyk pirmieji mušė Riteriai. Po „Žalgirio“ gynėjų klaidos ir pražangos baudos aikštelėje, baudinį realizavo Donatas Kazlauskas. Žalgiriečiai dar pirmajame kėlinyje rezultatą išlygino, o antrajame nepasinaudojo savo sukurtomis progomis.

 

Akistata

Justinas Januševskis prieš Tomislavą Kišą. Po priverstinės pauzės į aikštę sugrįžęs J.Januševskis demonstruoja pakankamai brandų žaidimą. Šįsyk geriausios Riterių senbuvio versijos prireiks prieš rezultatyviausią lygos žaidėją T.Kišą. Verta pažymėti, kad į Riterių vartus T.Kišas yra įmušęs tik vieną įvartį ir tai įvyko ketvirtojo rato rungtynėse.

 

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 9 laipsnių šilumą, 7 metrų per sekundę pietryčių vėją, debesuotą, bet nelietingą vakarą.