fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Klaidų rungtynėse iškovota užtikrinta pergalė

30 turo A lygos rungtynėse „Riteriai“ 5:2 nugalėjo Klaipėdos „Atlantą“ ir sugrįžo į trečiąją turnyro lentelės vietą. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Mindaugas Grigaravičius, po vieną – Teremas Moffi, Dovydas Virkšas ir Ernestas Stočkūnas.

Po pralaimėjimo „Kauno Žalgiriui“ Albertas Rybakas atliko net keturis keitimus. Šįsyk nuo dvikovos pradžios žaidė Mindaugas Grigaravičius, Dovydas Virkšas, Justinas Marazas ir po traumos pasveikęs Aleksandras Levšinas. Žiūrint į švieslentę, atrodo, kad sprendimai absoliučiai pasiteisino, tačiau iš tikro nebuvo taip lengva.

Pagrindinis pirmojo kėlinio abiejų komandų akcentas – klaidos. Pirmieji toną tam, deja, uždavė „Riteriai“. Per pirmąsias dešimt minučių jie dukart siaubingai dovanojo galimybes varžovams. Ir jei pirmuoju atveju, visus reikalus sutvarkė Tadas Simaitis, tai antruoju atveju ir jis buvo bejėgis prieš jaunąjį „Atlanto“ žaidėją Tomą Gvazdinską, kuris šį vakarą debiutavo A lygoje.

„Man sunku paaiškinti, kodėl taip trūko koncentracijos. Galbūt, pamatėme, kad jų sudėtyje keli labai jauni žaidėjai, galbūt dar kažkas“, – po dvikovos sakė D.Virkšas.

Šaltas dušas? Turbūt, taip. Po keturių minučių Riteriai jau buvo priekyje. Iš pradžių T.Moffi darsyk pademonstravo savo greičio savybes ir, nurūkęs prie „Atlanto“ vartų, perkėlė iš jų išėjusį vartininką. Netrukus T.Moffi įsirašė ir rezultatyvų perdavimą, kai pamatė idealioje situacijoje atsidūrusį M.Grigaravičių.

Atrodytų tokia įvykių seka turėjo apraminti aikštės šeimininkus, tačiau to neįvyko. Klaidų buvo tiek, kad jų užtektų kelioms rungtynėms. Klydo ir atlantiečiai. Per tą likusį pusvalandį abi komandos dar galėjo įmušti po 2 – 3 įvarčius, tačiau įmušė tik viena komanda ir įmušė tik vieną kartą. Ta komanda – Klaipėdos „Atlantas“.

Po pertraukos situacija pasikeitė – „Riteriai“ pradėjo žaisti žymiai agresyviau, žymiai sunkiau leido priimti kamuolį varžovams ir tai netrukus davė rezultatą.

„Manau, kad taip, kaip mes žaidėme antrąjį kėlinį – mes pergalės nusipelnėme. Galiu pasidžiaugti progų sukūrimu bei jų realizacija. Tęsiame kovą dėl trečiosios vietos“, – sakė A.Rybakas.

M.Grigaravičius puikiu smūgiu darsyk išvedė Riterius į priekį, tačiau tai dar nebuvo pergalė. Tarsi, prisimindami pirmojo kėlinio blogiausius epizodus, aikštės šeimininkai suteikė progą Darvydui Šernui, tačiau šis nepataikė į vartus. Tuo metu laikrodis skaičiavo 83 – ąją rungtynių minutę.

Neįmuši tu – įmuš tau – D.Virkšas gražiu smūgiu po minutės padidino persvarą, o dar po keturių – atliko idealų perdavimų ką tik aikštėje pasirodžiusiam E.Stočkūnui, kuris padėjo tašką.

Pergalė leido sugrįžti į trečiąją vietą, o tam, kad ji būtų išlaikyta, po keturių dienų reikia nugalėti Vilniaus „Žalgirį“. Lengva nebus, bet nieko kito ir negalime tikėtis.