fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

18 lietuvių Riterių darsyk iš „Žalgirio“ atėmė taškus

Albertas Rybakas A lygos rungtynėms registravo visus Lietuvos futbolininkus, o jie dvikovą su Vilniaus „Žalgiriu“ baigė lygiosiomis 1:1. „Riteriams“ įvartį iš 11 metrų baudinio pelnė Donatas Kazlauskas.

Jei Teremas Moffi nebūtų diskvalifikuotas, o Lajo Traore būtų sveikas, aštuoniolikos lietuvių protokole turbūt išvydę nebūtumėm, tačiau situacija tokia, kad galime pasidžiaugti pasiekimu, kurio šiame sezone nebuvo pasiekusi nei viena kita A lygos komanda.

A.Rybakas šioms rungtynėms pirmą kartą pasirinko Tadą Simaitį, Edviną Baniulį ir po traumos pasveikusį Justiną Marazą. Geriausias praėjusio sezono jaunasis Lietuvos futbolininkas į aikštę žengė po keitimo.

„Dar lengva. Turėjau tokią situaciją, kad koja tai skaudėjo, tai neskaudėjo, po to keliose rungtynėse po keliolika minučių sužaidžiau B komandoje ir atėjo laikas debiutuoti pagrindinėje komandoje. Prabėgo beveik metai, tačiau toks jausmas, kas niekur net nebuvau išvykęs“, – po rungtynių kalbėjo J.Marazas.

Nuo rungtynių pradžios iniciatyva priklausė „Žalgiriui“. „Riteriai“ atsitraukė, kaip A.Rybakas pažymėjo – šiek tiek per giliai, o žalgiriečiai atakavo. Vis tik, verta pabrėžti, kad jų atakos rimtesnio pavojaus nekėlė. Anaiptol. Pirmoji reali proga priklausė E.Baniuliui, kuris po perdavimo iš krašto per plauką nepasiuntė kamuolio į žalgiriečių vartus.

E.Baniulis pasižymėjo ir situacijoje, kai „Riteriai“ išsiveržė į priekį. Po „Žalgirio“ gynėjų klaidos jis perėmė kamuolį, netrukus buvo pargriautas, o arbitras skyrė vienuolikos metrų baudinį. D.Kazlauskas jį realizavo užtikrintai, tokiu būdu išvesdamas Riterius į priekį.

Iki kėlinio pabaigos buvo likusios septynios minutės. Tą laiką „Žalgiris“ išnaudojo su kaupu. Dar labiau padidinę tiek teritorinę, tiek žaidybinę persvarą žalgiriečiai po gražios atakos ir Tomislavo Kišo smūgio galva – rezultatą išlygino.

Po pertraukos vaizdas tapo dar atviresnis – „Riteriai“ retkarčiais pabėgdavo į kontratakas, tačiau „Žalgiris“ taip pat kūrė žymiai daugiau progų nei iki pertraukos. Tas antrasis kėlinys tapo T.Simaičio benefisu.

Turbūt, svarbiausias antrojo kėlinio epizodas – į „Riterių“ vartus skirtas vienuolikos metrų baudinys. Victoras Perezas jį realizavo, tačiau jo komandos draugas dar prieš smūgį įžengė į baudos aikštelę, todėl teisėjas paprašė baudinį pakartoti. Antruoju bandymu triumfavo T.Simaitis.

Žalgiriečiai skubėjo pelnyti pergalingą įvartį, tačiau dėdami maksimalias pastangas „Riteriai“ atsilaikė bei pasiekė, kaip patys sako, pozityvų rezultatą.

„Tikėkimės, kad šios lygiosios bus mūsų atskaitos taškas kovojant dėl trečiosios vietos“, – reziumavo A.Rybakas.