fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Antrasis bandymas – kokybės mažiau, pirmasis taškas

Į sostinę sugrįžę „Riteriai“ antrojo A lygos turo rungtynes su Kauno „Stumbru“ baigė nulinėmis lygiosiomis. Kauniečiai čempionate išlieka nepraleidę įvarčio, „Riteriai“ iškovojo pirmąjį tašką.
Rungtynėms Aurelijus Skarbalius pasirinko tą pačią starto sudėtį, kuri smagiai žiūrėjosi Marijampolėje. Skirtumas tik tas, kad šįsyk varžovas žaidė nuo gynybos, labiau susispaudęs ir savęs ieškodamas kontratakose. Iš tikrųjų toks žaidimas „Stumbrui“ gavosi kone pavyzdingai.
„Riteriai“, savo ruožtu, turėjo kamuolio kontrolės persvarą, tačiau puolėjus kamuolys pasiekdavo itin sunkiai. Smagiai žiūrėjosi Valdemaro Borovskio ir Artūro Dolžnikovo kraštas, tačiau visas pavojus dažniausiai užsibaigdavo dar iki baudos aikštelės.
Kėlinio viduryje kamuolys vienintelį kartą atsidūrė vartų tinkle, tačiau teisėjas įžvelgė Ričardo Šveikausko pražangą ir įvarčio neįskaitė. R.Šveikauskas, verta pažymėti, antrose rungtynėse paeiliui sužaidė itin solidžiai, demonstruodamas geresnę savo versiją nei matėme priešsezoninėse rungtynėse.
„Stumbras“ į „Riterių“ atakas atsakė keliais išpuoliais ir pusprogėmis, kurios rimtesniu pavojumi nevirto.
Apskritai, iki pertraukos abi komandos demonstravo itin aukštą spartą ir pats futbolas žiūrėjosi visai neprastai. Tiesa, antrajame kėlinyje vaizdas pasikeitė. Kauniečiai atsitraukė giliau, susispaudė dar labiau, o tai reiškė dar didesnes aikštės šeimininkų problemas.
A.Skarbalius antrojo kėlinio pradžioje į aikštę metė Dominyką Kodz. Pastarajam saugui tai buvo debiutas vilkint „Riterių“ marškinėlius. Kiek vėliau į aikštę buvo mestas ir Svajūnas Čyžas. Pastarojo aktyvumas vėl atgaivino dešinįjį kraštą, kuriuo iki pertraukos buvo rezgamos beveik visos atakos.
Susitikimo pabaigoje arčiau įvarčio buvo „Riteriai“, deja, nei Donatui Kazlauskui, nei D.Kodzui savųjų galimybių įvarčiais paversti nepavyko. Galbūt, pavyks tai padaryti po keturių dienų rungtynėse su „Žalgiriu“.