fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ ir „Banga B“ išsiskyrė lygiosiomis

Atkeltose „TopSport Pirmos lygos“ rungtynėse „Riteriai“ ir „Banga B“ sužaidė lygiosiomis 1:1. Įvartį šeimininkams pirmojo kėlinio viduryje pelnė Jonas Usavičius.

Lyginant su pastarosiomis trejomis rungtynėmis, vilniečių vyriausiasis treneris Slavomiras Cisakovskis starto sudėtyje atliko vieną keitimą – vietoj traumą patyrusio Anri Rosiveri, į aikštę žengė šią savaitę profesionalią sutartį su klubu sudaręs Matas Latvys.

Itin aktyvi rungtynių pradžia šeimininkams jau 90-ąją sekundę garantavo progą. Iš dešiniojo krašto aštriai į baudos aikštelę kamuolį perdavęs Simas Civilka surado Ernestą Zdanovič, tačiau pastarasis smūgiavo netiksliai.

Nenorėdami atsilikti gargždiškiai netrukus privertė į žaidimą įsitraukti Armantą Vitkauską. „Riterių“ kapitonas savo darbą atliko užtikrintai.

Pusę kėlinio abi komandos žaidė aktyviai, tačiau visas žaidimas vyko aikštės viduryje. Bandydami artėti prie varžovų vartų, abiejų komandų žaidėjai neretai klydo tuo pačiu užbaigdami beįsibėgėjančias atakas.

Įpusėjus kėliniui, kamuolys, vis tik, atsidūrė „Bangos B“ baudos aikštelėje. J.Usavičius sėkmingai apžaidė kelyje pasitaikiusį varžovą bei užtikrintu smūgiu į tolimąjį kampą pelnė pirmąjį dvikovos įvartį. Pačiam Jonui tai buvo ketvirtas tikslus sezono smūgis.

Dar po penkių minučių savo šansą turėjo S.Civilka, tačiau po geros komandos atakos iš kairės pusės sulaukęs perdavimo, jo paversti įvarčiu nesugebėjo. Panaši situacija buvo ir antrojo kėlinio pradžioje, kai po sumaišties baudos aikštelėje, vėl pirmas prie kamuolio suskubo S.Civilka, tačiau, kaip ir pirmame epizode, smūgiavo į vartininką.

Antrasis kėlinys, apskritai, prasidėjo gerokai atviriau nei pirmasis. Vos per penkias minutes be minėto S.Civilkos epizodo, savo meistriškumą sykį buvo priverstas demonstruoti A.Vitkauskas, o E.Zdanovič iš kelių metrų smūgiavo tiesiai į vartininką.

Tuomet puikią dešimties minučių atkarpą sužaidė „Riteriai“, vėliau – „Banga B“, o 71 minutę už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas Deimantas Rimpa. Tam, kad pasinaudotų kiekybine persvara, gargdžiškiams užteko vos minutės. Graži ataka ir 1:1.

Prasidėjus paskutiniajam antrojo kėlinio trečdaliui, S.Cisakovskis atliko trigubą keitimą. Į aikštę buvo mesti Ebuka Onah, Oleksandras Kozhevnikovas ir Gustas Gumbaravičius. Netrukus E.Onah turėjo idealią galimybę, tačiau ja nepasinaudojo.

Dvikovos pabaigoje „Riteriai“ surengė galingą varžovų vartų šturmą, tačiau nei O.Kozhevnikovas, nei Nojus Stankevičius savo galimybėmis nepasinaudojo.

Antros iš eilės nelaimėtos rungtynės „Riteriams“ neleido susigrąžinti lyderių pozicijos. Jau pirmadienį laukia LFF taurės akistata Klaipėdoje su „Neptūnu“.

„Riterių“ sudėtis: A.Vitkauskas, N.Stankevičius, M.Rutkovskis, M.Latvys (79 min. G.Gumbaravičius), A.Kaulinis, S.Civilka, A.Kazakevičius (79 min. O.Kozhevnikov), D.Rimpa, A.Šveistrys, J.Usavičius, E.Zdanovič (79 min. E.Onah).