fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Trakai“ – „Kauno Žalgiris“. Kova prieš lyderį ar autsaiderį?

Pirmas rungtynes pralaimėję, techninę pergalę iškovoję, tačiau taškų dar dėl galimos apeliacijos negavę „Kauno Žalgirio“ futbolininkai po pirmojo turo yra arba lygos autsaideriai, arba lygos lyderiai. Tai paaiškės, po kurio laiko, kai Vilniaus „Žalgiris“ teiks arba neteiks apeliaciją, o apeliacinis komitetas – ją arba patvirtins, arba nepatvirtins.

Į tai koncentruotis neverta. Kur kas svarbiau paminėti faktą, kad „Kauno Žalgirio“ atstovai nesutiko nukelti rungtynių arba jų perkelti į maniežą, taip tikėdamiesi, kad ant ledo jiems bus lengviau. Tikėtina, kad bus, tačiau motyvacine prasme „Trakai“ bus tam pasiruošę.

Pirmasis turas

„Trakai“ su „Atlantu“ sužaidė du visiškai skirtingus kėlinius. Pirmajame – dominavo „Trakai“, antrajame – „Atlantas“.  Galbūt, nulinės lygiosios būtų dėsningesnis rezultatas, tačiau faktas tas, kad „Trakai“ nebuvo aštrūs puolime, o tai jiems nesuteikė realių galimybių pelnyti įvartį. „Atlanto“ įvartis? Neabejotinai, sėkmė vaidino ne paskutinį vaidmenį.

„Kauno Žalgiris“ debiutinėse rungtynėse nusileido Vilniaus „Žalgiriui“. Verta pažymėti, kad iki praleisto įvarčio, vilniečiai nelabai ką sukūrė, o Kauno komanda demonstravo, išties, patrauklų žaidimą. Ir tas pirmasis įvartis.. Pernelyg džiaugsmingai sureagavę į Martyno Matuzo atremtą 11 metrų baudinį, kauniečiai tiesiog užmigo ant laurų ir po kampinio varžovą elementariai pramiegojo.

Lyderiai

Jei žvelgtumėm ne į pavardes, o į pasirodymą pirmajame ture, tai kažką išskirti būtų ne taip ir lengva. „Trakų“ žvaigždė Diniaras Bilialetdinovas nesužaidė, „Kauno Žalgirio“ lyderiai Linas Pilibaitis ir Simonas Paulius taip pat buvo tarsi ne savi.

Vertinant apskritai, „Trakuose“ iki praleisto įvarčio būtų galima išskirti vartininką Timofejų Šeremetą, „Kauno Žalgiryje“.. nebuvo žaidėjo, kuris tikrai išsiskirtų.

Žaidėjai pakeitę marškinėlius

Ši pozicija, neabejotinai, aktuali „Kauno Žalgiriui“, kurio spalvas šiemet gina anksčiau svarbų vaidmenį palikęs Jurijus Mamajevas. Iki traumos jis buvo viena ryškiausių A lygos figūrų – jo tikslūs perdavimai buvo tapę vizitine kortele.

Tarpusavyje

12-2-1. „Trakų“ statistika prieš „Kauno Žalgirį“ ar tuometinį Kauno „Spyrį“ yra tiesiog puiki – 80% rungtynių tiek tuometinėje pirmoje, tiek A lygoje buvo laimėta. Jei pamiršime pralaimėjimą 2013 – aisiais, tai lieka įsiminusios dvejos rungtynės, kuriose nepavyko švęsti pergalės.

2016 – aisiais, tuomet Valdo Urbono treniruojami trakiškiai, po puikios serijos nesugebėjo nugalėti traumų išretintos Kauno komandos. Panašiai skaudžiai buvo nelaimėtos ir praėjusio sezono pirmojo rato rungtynės. Tuomet per 6 rungtynes vos vieną tašką iškovoję kauniečiai, paskutinėse pirmojo rato rungtynėse visiškai užsidarė savo aikštės pusėje, tačiau vis tiek sugebėjo pirmieji pelnyti įvartį. Modestas Vorobjovas atsakė tiksliu smūgiu, tačiau tai buvo viskas.

Tarp įsimintinų pergalių galima pažymėti dvikovas prieš UEFA Europos lygos atrankos turnyrą. Net dusyk teko žaisti prieš „Kauno Žalgirį“ ir abu kartus buvo iškovotos triuškinamos pergalės.

Akistata

Modestas Vorobjovas prieš Jurijų Mamajevą. Koks lyderis atraminio saugo pozicijoje „Trakuose“ prieš dvejus metus buvo J.Mamajevas, toks dabar yra Lietuvos rinktinės kandidatas Modestas Vorobjovas.

Nepaisant tos pačios pozicijos, šių futbolininkų funkcijos aikštėje nėra vienodos. J.Mamajevas pasižymėjo itin tiksliais tolimais perdavimais, M.Vorobjovas – efektyvumu aikštėje.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 9 laipsnių šaltį, 5 metrų per sekundę Šiaurės rytų vėją, didelį debesuotumą, nedidelį sniegą bei minus 13 jutiminę temperatūrą.