fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Vieno gero kėlinio – per mažai. „Trakai“ nenugalėjo „Stumbro“

Trečiojo A lygos turo rungtynėse „Trakai“ priešpaskutinę minutę gavo skaudų dūrį bei buvo priversti tenkintis lygiosiomis 1:1 su Kauno „Stumbro“ futbolininkais. „Trakų“ įvartį pelnė Modestas Vorobjovas.

Šioje dvikovoje Olegas Vasilenka savo dispozicijoje vis dar neturėjo Diniaro Bilialetdinovo ir Roko Gedmino, tad, lyginant su dvikova Kaune, buvo atliktas vos vienas keitimas – vietoj Alono Netzero nuo susitikimo pradžios žaidė ligą išsigydęs Vaidotas Šilėnas.

Rungtynes „Trakai“ pradėjo didžiulėmis pastangomis bei didžiule žaidimo kontrole. Kitaip tariant, žaidė viena komanda, kurioje ir vėl išsiskyrė vidurio saugai Michailo Šiška ir Modestas Vorobjovas. Pastarasis, beje, kėlinio viduryje fantastišku tolimu smūgiu išvedė komandą į priekį.

Apskritai, išskyrus šį gražų smūgį, trakiškiams, kaip ir pirmose šio sezono rungtynėse „Sportimos“ manieže, trūko aštrumo. Trūko tų epizodų, kuriuose Etiennas galėtų užsikabinti bei padvigubinti skirtumą. Trūko vėl žaidimo kraštais, kuris suteiktų daugiau erdvės perduodant kamuolį į baudos aikštelę.

Po įmušto įvarčio „Stumbras“, kaip ir buvo galima tikėtis, pats pabandė žaisti, o tai taip turėjo tapti „Trakų“ koziriu. Gaila, kad netapo. Patys kauniečiai pirmajame kėlinyje taip pat sukūrė vieną pavojingą epizodą, tačiau įspūdingai varžovui iš po kojų kamuolį išmušė Justinas Januševskis.

Dar kalbant apie pirmąjį kėlinį, tai itin aktyviai prie komandos veiksmų prisidėjo Deividas Česnauskis, kuriam ši dvikova buvo šimtoji (neskaitant rungtynių UEFA Europos lygos atrankoje), vilkint „Trakų“ marškinėlius.

„Pabaigoje nuovargis jau jautėsi, tačiau  iš esmės, kūnas dar atlaiko krūvius. Žaisti malonumą dar jaučiu, o ar būsiu reikalingas aikštėje, priklauso tik nuo trenerio“,  – savijautą po rungtynių sakė D.Česnauskis. Pastarajam be keitimų žaisti teko labai seniai.

Antrasis kėlinys buvo identiškas rungtynėms su „Atlantu“. Atiduota iniciatyva, pasiduota varžovų klampiam žaidimui bei praloštas aikštės vidurys. „Stumbro“ futbolininkai vis daugiau ir daugiau laiko praleido su kamuoliu bei vis dažniau priartėdavo prie Timofejaus Šeremetos ginamų vartų.

„Mes ruošiamės tam, kad tokį tempą, kokiu žaidėme pirmajame kėlinyje, žaistumėm iki rungtynių pabaigos. Akivaizdu, kad tam turėsime ruoštis dar sunkiau“, – po dvikovos sakė O.Vasilenka.

Du priverstiniai keitimai trakiškius išmušė iš vėžių ir netrukus buvo „atsivežtas“ labai nemalonus įvartis. Nemalonus tuo, kad darkart išsiveržti į priekį buvo labai mažai laiko.

Per tris turus „Trakai“ surinko vos 4 taškus. Deja, kol kas kartojasi praėjusio sezono tendencija.