fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Nei žingsnio pirmyn, nei žingsnio atgal – veiksmas keliasi į Pavlodarą

UEFA Europos lygos pirmojo kvalifikacijos etapo pirmose rungtynėse „Trakai“ ir Pavlodaro „Irtyš“ išsiskyrė nulinėmis lygiosiomis, tad visa kova dėl patekimo į antrąjį etapą keliasi į Kazachstaną.

„Turime problemų puolime“, – vos po kelių treniruočių Lietuvoje tarė „Trakų“ vyriausiasis treneris Kibu Vicuna. Šiandien jis po rungtynių pakartojo tą pačią frazę, kuri yra tapusi didžiausiu komandos galvos skausmu.

„Neabejoju, kad Kazachstane mums lengviau nebus. „Trakai“ įrodė, kad sugeba mobiliai gintis, todėl jei įmuš mums, turėsime rimtų problemų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo svečių treneris Oiratas Saduovas, kurio komandos stiprybė taip pat buvo ginant savo tvirtovę.

Šios dvi abiejų trenerių ištartos frazės kuo puikiausiai apibūdina visas rungtynes – didžiulis dėmesys gynybai, o kas lieka – perkeliama į puolimą. Tose situacijose „Irtyš“ veiksmai buvo kiek įtikinamesni, bet reikia pažymėti, kad išskyrus 11 metrų baudinį susitikimo pabaigoje ši komanda nieko nesukūrė.

Apskritai, „Trakai“ turėjo daugiau progų. Labiausiai įsiminė Jevgenijaus Osipovo smūgis galva po kampinio, kai kamuolys buvo išmuštas nuo vartų linijos.

Sužaidus vos pusvalandį, K.Vicuna atliko savo pirmąjį keitimą. Dėl traumos aikštę paliko Valentinas Jeriomenka, o į jo vietą žengė vos tik traumą išsigydęs Modestas Vorobjovas. Pastarasis į žaidimą įnešė šiek tiek gyvybės, bet bendrame fone jos buvo per mažai.

„Tos septynios minutės pirmajame kėlinyje nebuvo lengvos, bet po pertraukos jaučiausi žymiai geriau. Kadangi visa jėga treniravausi nuo pirmadienio, tai dėl buvusios traumos jokių pasėkmių nejaučiau“, – kalbėjo Modestas Vorobjovas.

K.Vicuna prie priverstinių keitimų turėjo jau priprasti, nes per jo trumpą karjerą „Trakų“ klube jų buvo daugiau nei planinių. Gerai tik tai, kad po pertraukos į aikštę mesti Justinas Januševskis ir Etiennas Mukanya ne dėl to, kad kažkas negalėjo tęsti rungtynių, o dėl to, kad taip norėjo treneris.

„Visais žaidėjais, kurie kilo nuo suolo esu patenkintas. Jie visi sustiprino žaidimą“, – sakė K.Vicuna.

Rungtynių kertinis momentas buvo pačioje dvikovos pabaigoje, kai už pražangą baudos aikštelėje į riterių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Su juo puikiai susitvarkęs Tomas Švedkauskas atrėmė baudinį bei tapo herojumi.

„Jaučiausi ramiai, treneriai sakė, į kurią pusę reikia kristi ir pavyko“, – sakė T.Švedkauskas, kuriam šį sezoną tai antras kartas, kai jis neutralizavo varžovų baudinį.

Per likusias kelias minutes nieko pavojingo sukurti nebepavyko, o tai reiškia, kad pavojų teks kurti po savaitės Pavlodare. Lengva nebus, bet niekas ir nesakė, kad bus lengva.