fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriams“ nepavyko nutraukti čempionų pergalių serijos

„Optibet A lygos“ 12 turo rungtynėse „Riteriai“ trečiadienį LFF stadione priėmė „Žalgirį“. Antroji Vilniaus komandų akistata baigėsi antruoju „Riterių“ pralaimėjimu 0:2 (0:0) .

Šiose rungtynėse „Riteriams“ negalėjo padėti praėjusiame ture Panevėžyje traumą patyręs komandos kapitonas Felipe Brisola. Jį startinėje komandos sudėtyje pakeitė Matas Ramanauskas, o su kapitono raiščiu komandą į aikštę išvedė Mindaugas Grigaravičius.

Rungtynes kiek aktyviau pradėjo „Žalgirio“ futbolininkai, tačiau rimtesnio pavojaus prie Armanto Vitkausko vartų nebuvo. Tik 9 min. „Žalgirio“ saugas Marko Miličkovičius atliko pirmą smūgį į vartus, bet kamuolys skriejo šalia virpsto.

„Riteriai“ kantriai darbavosi gynyboje ir tykojo šansų kontratakoms. 19 min. apie save priminė į svečių baudos aikštelę įsiveržęs „Riterių“ puolėjas Ebuka Onah, bet rezultatyviausio komandos žaidėjo smūgis svečių vartininkui Edvinui Gertmonui didesnių problemų nesukėlė.

Įpusėjus kėliniui tolimu smūgiu E. Gertmono budrumą patikrino ir Nikola Popovičius, tačiau žalgirietis užtikrintai sugavo į vartus skriejusį kamuolį. Tuoj pat labai pavojingu išpuoliu atsakė svečiai, bet paskutiniu momentu „Riterių“ gynėjams pavyko užkirsti kelią Mathiaso Oyewusi perdavimui,  o M. Miličkovičiaus smūgį atrėmė A. Vitkauskas.

32 min. A. Vitkauskui teko rimtai padirbėti po M. Oyewusi smūgio, netrukus galva pavojingai į „Riterių“ vartus smūgiavo Nauris Petkevičius. O jau po kelių minučių „Riteriai“ turėjo realiausią progą išsiveržti į priekį, kai arbitras Robertas Valikonis užfiksavo žalgiriečių žaidimą ranka savo baudos aikštelėje. Deja, nuo 11 metrų žymos smūgiavęs E. Onah nesugebėjo pergudrauti E. Gertmono ir „Žalgirio“ vartininkas išgelbėjo savo komandą nuo įvarčio.

Po šio epizodo žaidimas pagyvėjo, pavojingas atakas rengė ne tik „Žalgiris“, bet ir „Riteriai“, tačiau pirmas kėlinys baigėsi be įvarčių.

Deja, antro kėlinio pradžia „Riteriams“ susiklostė nesėkmingai. Po baudos smūgio prie atšokusio kamuolio pirmas suskubęs Mario Paveličius pasiuntė jį į apatinį A. Vitkausko ginamų vartų kampą.

Praleidę įvartį „Riteriai“ buvo priversti daugiau dėmesio skirti puolimui, savo ruožtu, „Žalgirio“ futbolininkai naudojosi atsivėrusiomis erdvėms ir rengė grėsmingus kontrišpuolius. Tačiau 65 min. pavojingiausią kontrišpuolį surengė „Riterių“ futbolininkai: po žalgiriečių kampinio Colin Odutayo atliko puikų reidą, perdavė kamuolį prieš vartus buvusiam E. Onah, bet E. Gertmonas ir vėl buvo aukštumoje.

Neįmuši tu – įmuša tau. Šią geležinę futbolo taisyklę patvirtino 76 min. stipriu ir tiksliu smūgiu galva pasižymėjęs „Žalgirio“ saugas Donatas Kazlauskas.

Po antro praleisto įvarčio „Riteriai“ iš paskutinių jėgų atakavo, 84 min. pavojingai smūgiavo E. Onah, bet E. Germonas smūgį atrėmė. Paskutinėmis rungtynių minutėmis „Riteriai“ atkakliai ieškojo kelių prie žalgiriečių vartų, bet nei Valdemarui Borovskiui, nei kitiems „Riterių“ žaidėjams nutraukti „sausos“ E. Gertmono serijos nepavyko.

Neatsitiktinai būtent „Žalgirio“ vartininkas buvo pripažintas naudingiausiu rungtynių žaidėju ir atsiėmė Vilniaus regiono futbolo sąjungos įsteigtą prizą, o „Riteriams“ teko susitaikyti su dar viena – jau septinta iš eilės – nesėkme Vilniaus futbolo derbiuose.

 

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, O. Badmus, F. La Mantia, M. Spasičius, T. Dombrauskis, M. Ramanauskas (69 min. A. Šveistrys), R. Filipavičius (60 min. C. Odutayo), M. Grigaravičius (69 min. V. Borovskij), D. Rimpa, N. Popovičius, E. Onah.