fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

,,Riteriai” – ,,Džiugas”: dar vienas šansas

Agonija, fiasko ir panašiais žodžiais buvo apibūdintas paskutinysis „Riterių“ pasirodymas „Optibet A lygoje“. Be abejo, šie žodžiai nėra paimti iš konteksto, nes paskutinėse rungtynėse sostinės komandai nesisekė niekas.

Vis tik, kaip bebūtų, tai jau yra praeitis ir laikas žiūrėti į priekį. O priekyje laukia Telšių „Džiugas“ – komanda, kurios pirmajame rate įveikti nepavyko ir kuri pastaruoju metu demonstruoja geriausią sportinę formą.

Šios rungtynės gali tapti nauju atspirties tašku, pagaliau užbaigiant tą itin nesėkmingą pirmąją sezono dalį.

Data: 2023 m. gegužės 21 d. 16:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius.

Tiesioginė transliacija per TV3 play

Bilietai: kakava.lt 

 

Naujienos

Praėjusią savaitę patirtas pralaimėjimas 0:5 Alytaus „Dainavai“ buvo didžiausias per klubų tarpusavio istoriją. Galime prisiminti, kad didžiausia „Riterių“ pergalė prieš Dzūkijos sostinės klubą buvo pasiekta 2014 metais. Tuometinė A lygos autsaiderė buvo nugalėta 7:1.

Po dar vienos traumos į rungtynes su „Dainava“ sugrįžo Felipe Brisola. Brazilui treneris suteikė beveik pusvalandį, tačiau tuomet visas „Riterių“ laivas taip grimzdo į dugną, kad ištraukti jo nepavyko net lyderiui.

Po diskvalifikacijos į rikiuotę sugrįžta Olaide Badmus. Praėjusio turo rungtynes dėl keturių geltonų kortelių šiame sezone gynėjas buvo priverstas praleisti. Priminsime, kad ligos komandai negalėjo padėti Valdemaras Borovskij, o dėl traumos – Milošas Spasičius.

Varžovas

Ilgą laiką pačiame „Optibet A lygos“ dugne tupėjęs Žemaitijos klubas pradėjo rinkti taškus. Iš pradžių, pačioje rungtynių pabaigoje išplėštos lygiosios prieš „Dainavą“, tuomet nugalėtas Kauno rajono „Hegelmann“ klubas. Ir nors Telšių ekipa iš dešimtos vietos nepakilo, tačiau kiekviename ture tai gali atsitikti.

„Džiugo“ įkvėpimu tapo Tomo Rapalavičiaus sugrįžimas į rikiuotę. Būtent jis įmušė išlyginamąjį įvartį dvikovoje su „Dainava“, būtent jis yra lyderis rūbinėje. Sugrįžęs po traumos jis žaidė be keitimų ketveriose rungtynėse iš eilės.

„Džiugo“ komandai šį sezoną atstovauja „Riteriams“ priklausantis Juozas Lubas. Priminsime, kad dvidešimtmetis futbolininkas kovą buvo pripažintas geriausiu jaunuoju lygos futbolininku.

13 turas

Apie „Riterių“ pralaimėjimą nebėra ko kartotis, o būsimasis vilniečių varžovas paskutinėje dvikovoje namie 1:2 nusileido Gargždų „Bangai“. Nepaisant to, kad rungtynės vyko apylygiai, „Banga“ sugebėjo įgyti dviejų įvarčių persvarą.

Susitikimo pabaigoje „Džiugas“ skirtumą sušvelnino, o per pridėtą laiką turėjo nuostabią galimybę rezultatą išlyginti. Paskutinėje atakoje kamuolys net tris kartus pataikė į vartų konstrukciją.

Tarpusavyje

6-2-1. Žiūrint statistiškai, „Džiugas“ „Riteriams“ yra viena parankiausių „Optibet A lygos“ komandų. Vis tik, šio sezono pirmajame rate buvo užfiksuotos lygiosios. Galime prisiminti, kad tuomet Nathanas Palafozas nutraukė 385 sausų minučių seriją ir pelnė pirmąjį „Riterių“ sezono įvartį.

Deja, džiaugtis vilniečiai neturėjo kada, nes netrukus rezultatas tapo 1:1. Besibaigiant dvikovai, telšiškiai dar gavo teisę mušti 11 metrų baudinį, tačiau Armantas Vitkauskas jo realizuoti neleido.

Akistata

Tomas Dombrauskis prieš Juozą Lubą. Šie žaidėjai būsimose rungtynėse žais prieš savo buvusią komandą. Kaip žinome, kiekvienąsyk tai yra papildomas stimulas sužaisti maksimaliai gerai.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 20 laipsnių šilumą, lengvą vėją ir beveik nulinę kritulių tikimybę.