fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Dainava“ – „Riteriai“: pirmąkart ant žolės

Antrąjį ratą „Riteriai“ pradėjo su trimis komandomis, esančiomis ant pirmo, antro ir trečio turnyro lentelės laiptelių. Rezultatatas neįkvepiantis – vos 1 taškas, nepaisant to, kad dvejose rungtynėse buvo pirmauta, o trečiose – esant rezultatui 0:0, nerealizuotas 11 metrų baudinys.

Dabar tvarkaraštis dovanoja sąlyginai silpnesnių varžovų seriją. Ar pavyks tuo pasinaudoti? Pirmąją atsakymo dalį sužinosime jau šeštadienį.

 

Data: 2023 m. gegužės 13 d. 15:00 val.

Vieta: Alytaus miesto stadionas. Tiesioginė transliacija per TV3 play

 

Naujienos

Po paskutiniųjų „Optibet A lygos“ rungtynių, kuriose „Riteriai“ 0:2 pralaimėjo „Žalgiriui“, komandos dar laukė LFF taurės antrojo etapo akistata prieš „Ataką“. Nelygiaverčiai varžovai – nelygus ir rezultatas. „Riteriai“ varžovus nugalėjo įtikinamai 9:0, o pelnytais įvarčiais pasidžiaugti galėjo tiek Nathanas Palafozas (3), tiek Rokas Filipavičius (2).

Dvikovoje su „Žalgiriu“ nutrūko Ebukos Onah rezultatyvių rungtynių serija. Po trejose iš eilės rungtynėse pelnytų įvarčių, E. Onah galėjo pasižymėti ir su „Žalgiriu“, tačiau stojęs mušti 11 metrų baudinio, jo realizuoti nesugebėjo. Beje, tai nesutrukdė E. Onah patekti į kandidatų, galinčių tapti geriausiu jaunuoju mėnesio futbolininku, sąrašą „Optibet A lygoje“.

Dvikovoje Alytuje „Riteriai“ bus priversti rungtyniauti be Olaidės Badmuso, kuris paskutinėje akistatoje užsidirbo ketvirtąją geltoną kortelę. Gynėjas tapo antruoju „Riterių“ žaidėju, pasiekusiu šią ribą.

Varžovas

Praėjusiais metais „Optibet Pirmos lygos“ pirmenybes laimėję Alytaus „Dainavos“ futbolininkai pirmąjį sugrįžimo į „Optibet A lygą“ ratą sužaidė aukščiau savo galimybių. Komanda negali pasigirti dideliais vardais, tačiau netrukdo (arba netrukdė) jai rinkti taškus prieš potencialiai stipresnes komandas.

Antrąjį ratą alytiškiai pradėjo kontraversiška (dėl 11 metrų baudinio) pergale prieš „Hegelmann“, tačiau tuomet nelaimėjo prieš „Džiugą“, o paskutinėse rungtynėse pralaimėjo „Bangai“.

Balandžio 19 dieną „Dainava“ sugrįžo į miesto stadioną, kur rungtynės vyksta ant natūralios dangos. Nuo paskutinės dvikovos šiame stadione bus prabėgę 14 dienų, tad galima tikėtis, jog aikštės kokybė bus ideali.

12 turas

Paskutinėse savo rungtynėse, kaip jau užsiminėme, „Riteriai“ neatsilaikė prieš „Žalgirį“. Reikia pripažinti, kad be Felipės Brisolos, Stefano Filipovičiaus ir Iano Solero žaidę „Riteriai“ ne tik rezultatu, bet ir žaidimu neprilygo čempionams. Tuo pačiu, tai buvo antras pralaimėjimas „Žalgiriui“ šiame sezone.

„Dainava“ prieš „Bangą“ Gargžduose pirmavo po buvusio „Riterių“ žaidėjo Ernesto Stočkūno įvarčio, tačiau po dešimties minučių kitas buvęs „Riterių“ žaidėjas Dovydas Norvilas rezultatą išlygino. Rungtynių baigtį lėmė alytiškių įvartis į savuosius vartus antrojo kėlinio pradžioje.

Tarpusavyje

6-3-1. Pirmojo rato trečiajame ture tarp „Riterių“ ir „Dainavos“ buvo žaidžiamos dešimtosios oficialios tarpusavio rungtynės istorijoje. Nepaisant pirmojo jubiliejaus, rungtynės gavosi labai nykokos. Nors to susitikimo pradžioje Nikolos Popovičiaus smūgiuotą kamuolį iš vartų ištraukė gynėjas, tačiau vėliau rimtesnio pavojaus nebuvo nei prie vienų, nei prie kitų vartų.

Komandos tarpusavio rungtynes žaidė ir prieš sezoną. Tuomet „Sportimoje“ vykusiose rungtynėse „Riteriai“ susitvarkė labai lengvai ir laimėjo 3:0.

Akistata

Mindaugas Grigaravičius prieš Vincentą Šarkauską. Praėjusių metų lapkričio mėnesio geriausias „Optibet A lygos“ žaidėjas dar laukia pirmojo šio sezono įvarčio. Šįsyk jis tą laukimą bandys užbaigti akistatoje prieš buvusį „Riterių“ vartų sargą.

V. Šarkauskas yra viena priežasčių, dėl ko „Dainava“ šį sezoną pradėjo taip užtikrintai. Ar jam tą užtikrintumą pavyks demonstruoti ir prieš buvusią komandą? Pagyvensim, pamatysim.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja vasarą. Dvikovos pradžioje termometro stulpelis turėtų būti pakilęs iki 22 laipsnių padalos. Bus šiek tiek debesuota, tačiau saulė veršis per debesis, o lietaus tikimybė artima nuliui. Pūs keturių metrų per sekundę vakarų vėjas.