fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Išvykoje „Riteriai“ neprilygo „Panevėžiui“

Vienuoliktojo „Optibet A lygos“ turo rungtynėse Panevėžyje „Riteriai“ 1:3 nusileido aikštės šeimininkams bei patyrė penktąją sezono nesėkmę. Įvartį sostinės komandai pelnė Ebuka Onah.

Rungtynes „Riterių“ trenerių štabas pradėjo su dviem pasikeitimais, lyginant su paskutinėmis rungtynėmis Šiauliuose. Šįsyk nuo pirmųjų minučių žaidė po diskvalifikacijos grįžęs Milošas Spasičius bei Felipe Brisola. Jie pakeitė traumą patyrusį Stefaną Filipovičių ir Matą Ramanauską.

Dvikova prasidėjo staigiomis aikštės šeimininkų atakomis. Pirmąkart savo sugebėjimus Armantas Vitkauskas buvo priverstas demonstruoti šeštąją minutę. Tiesa, toje situacijoje kilo arbitro asistento vėliavėlė, tad įvartis bet kokiu atveju įskaitytas nebūtų.

Netrukus atkuto ir „Riteriai“, kurie žaisdami antru numeriu pradėjo dažniau lankytis prie varžovų vartų. Pirma pavojinga vilniečių ataka baigėsi įvarčiu. Puikiu perdavimu vienas prieš vieną buvo išvestas E.Onah, kuris pasižymėjo trečiose rungtynėse paeiliui.

Netrukus tas pats E.Onah galėjo pasižymėti ir darkart, tačiau nuo baudos aikštelės linijos jo smūgiuotas kamuolys pralėkė šalia vartų konstrukcijos. Toje situacijoje Vytautas Černiauskas jau tik akimis lydėjo skriejantį kamuolį.

Po tų situacijų „Panevėžys“ susigrąžino žaidybinę persvarą ir iki pertraukos visiškai valdė aikštės vidurį. „Riteriai“ varžovus stabdė prasižengdami, tačiau panevėžiečiai iš to nieko nepešė.

Blogiausias dalykas dar nutikęs iki pertraukos – F.Brisolos atsinaujinusi trauma. Jis bandė grįžti į aikštę, tačiau netrukus paprašė keitimo. Į jo vietą žengė M.Ramanauskas.

Antrasis kėlinys prasidėjo panašiai kaip baigėsi pirmasis – ilgos panevėžiečių atakos ir septynias minutes jokio pavojaus. O tuomet „Riterių“ krachas. Iš pradžių panevėžiečiai pasižymėjo po kampinio, po minutės – surengus ataką kairiuoju kraštu. Dvi siaubingos klaidos gynyboje, leidusios panevėžiečiams išsiveržti į priekį.

Po šių praleistų įvarčių žaidimas apsilygino, tačiau rimtesnio pavojaus prie varžovų vartų „Riteriai“ taip ir nebesukūrė. Bandydami aštrinti žaidimą, „Riterių“ treneriai į aikštę metė Coliną Odutayo ir Danielį Misiūną, tačiau ir tai rezultato nedavė.

Per pridėtą laiką „Panevėžys“ po kontratakos sukūrė pavojingą epizodą, kuris baigėsi 11 metrų baudiniu. Saugodamas vartus, M.Ramanauskas sužaidė ranka, o panevėžiečiai, realizavę baudinį, padidino persvarą bei užtikrino savo komandai pergalę.

„Riterių“ sudėtis: A.Vitkauskas, O.Badmus, F.La Mantia, M.Spasičius, T.Dombrauskis, F.Brisola (36 min. M.Ramanauskas), R.Filipavičius (80 min. C.Odutayo), M.Grigaravičius, D.Rimpa (80 min. D.Misiūnas), N.Popovičius, E.Onah.

P