fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Kovingose rungtynėse – B komandos pergalė prieš vicečempionus

Antrojo „Optibet Pirmos lygos“ turo rungtynėse sostinės „Riteriai B“ 3:2 nugalėjo praėjusio sezono lygos antros vietos laimėtoją Klaipėdos „Neptūną“ bei čempionate iškovojo pirmą pegalę. Po įvartį nugalėtojams pelnė Kajus Statauskas ir Pierre Merveil Okende, dar sykį klaipėdiečiai įsimušė į savo vartus.

Kovingai prasidėjusiose rungtynėse pirmasis įvartis krito sužaidus 17 minučių. Po „Riterių“ reido dešiniuoju kraštu klaipėdiečiai įsimušė į savuosius vartus.

Įvartis žaidimo nepakeitė. „Neptūnui“ ir toliau priklausė žaidybinė persvara, tačiau pavojaus prie vilniečių vartų praktiškai nekilo. Užtat patys „Riteriai B“ dešiniuoju kraštu sukūrė dar vieną pavojingą ataką, virtusią antruoju įvarčiu. Po puikaus perdavimo į baudos aikštelę, K.Statauskas atsidūrė vienas prieš vartininką ir netrukus pasiuntė kamuolį į tinklą.

Galime prisiminti, kad ir praėjusiame sezone „Riteriai B“ Vilniuje prieš „Neptūną“ pirmavo 2:0, tačiau galiausiai patyrė pralaimėjimą. Penktadienio rungtynių 35 minutę „Neptūnas“ po aikštės šeimininkų gynėjų klaidos skirtumą sušvelnino.

Po pertraukos klaipėdiečiai dar labiau suintensyvino žaidimą ir, beveik įpusėjus antrajam kėliniui, rezultatą išlygino. Po reido dešiniuoju kraštu ir perdavimo į baudos aikštelę, kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

Tuomet jau buvo patikrinta jaunųjų „Riterių“ psichologinė pusiausvyra. Jie su ja susitvarkė, o paspaudę varžovus ir jų pačių aikštės pusėje perėmę kamuolį po P.Merveilo Okende pelnė pergalingą įvartį.

P