fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Po sunkios traumos sveikstantis F. Brisola: „Turėsime būti stabilesni“

Šių metų birželio 18 dieną „Riterių“ rungtynės su „Šiauliais“ prasidėjo sunkiai. Žaidimas nesilipdė, o ir progų prie varžovų vartų per visą pirmąjį kėlinį sukurta beveik nebuvo. Gyvybę bandęs palaikyti Felipe Brisola iškart po pertraukos iš dešiniojo krašto atliko nuostabų perdavimą Gyčiui Paulauskui, kuris pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

Tiek tereikėjo, kad „Riteriai“ pajustų esantys geresni, o „Šiauliai“ atsidurtų nokdaune. F. Brisola aiškus to „geresni“ lyderis. Deja, neilgam. 56 minutę rėkdamas iš skausmo jis ant neštuvų paliko aikštę, o po kelių dienų sužinojo, kad į ją 2022-aisiais nebegrįš. Plyšę kryžminiai raiščiai „Riterius“ paliko be svarbiausio jų žaidėjo. Dar tose pačiose rungtynėse su „Šiauliais“ vilniečiai atrodė tarsi ne savi, o po tų rungtynių krito į dar didesnę duobę.

Nuo tos nelemtos F. Brisolos traumos prabėgo pusmetis. Per tą laiką jis stipriai padirbėjo, kad sustiprintų koją ir į aikštę galėtų grįžti toks pat stiprus, kokį jį matėme pirmoje 2022-ųjų pusėje.

„Jaučiuosi tikrai gerai. Progresas toks, kad į savo treniruotes jau įtraukiu ir kamuolį. Anot gydytojų, koja gyja pagal planą, o tai reiškia, kad nenumaldomai artėja tas laikas, kai vėl galėsiu žaisti futbolą.

Be abejo, kad pusmetis be futbolo man buvo labai sunkus. Vis tik, tokie dalykai daug ko išmoko. Ypač psichologiškai. Dabar aš puikiai žinau, kad kai grįšiu, jausiuos daug geriau nei iki traumos. Puikiai žinau, kad lengva nebus, nes vėl turėsiu prisijaukinti kamuolį, bet taip pat žinau, kad atsiduodu šimtu procentų tam, kad sugrįžčiau dar stipresnis“, – pasakojo F. Brisola.

Net ir būdamas gimtinėje, „Riterių“ kapitonas nenutolo nuo klubo gyvenimo, o prieš paskutines sezono rungtynes su „Hegelmann“ komandos draugams parašė motyvuojančią žinutę.

„Žiūrėjau tas rungtynes.. kelias minutes buvau labai laimingas, deja, per kitas kelias mes praradome šansą žaisti Europoje. Be proto, apmaudu. Deja, reikia susitaikyti su tuo, nes toks yra futbolas ir ne viskas klostosi taip, kaip tu nori. Be abejo, tokie momentai priverčia dar labiau stengtis. Mano atveju, tai buvo dar didesnė koncentracija į sveikatą, kad galėčiau savo žaidimu komandai kitąmet pasiekti tai, ko ji nepasiekė šiemet“, – sakė F. Brisola.

Saugas į Lietuvą sugrįš sausio viduryje. Iš pradžių, jis treniruosis individualiai, o prieš sezono pradžią turėtų prisijungti prie komandinių treniruočių.

„Jau dabar labai noriu susitikti su komandos draugais ir pradėti pasiruošimą. Gydytojai man sakė, kad per aštuonis mėnesius po operacijos būsiu visiškai sveikas. Aišku, žingsnis po žingsnio, mėnuo po mėnesio stebime situaciją, bet apie kovą turėčiau būti pasiruošęs.

Tikiuosi, kad kitąmet pasieksime tai, ko nepasiekėme šiemet. Turime būti stabilesni, nes šiemet kai kuriose rungtynėse buvome tikrai geri, o kai kuriose.. jau ne tokie geri. Jei sugebėsime būti stabilesni, neabejotinai, iškovosime mums taip norimą kelialapį“, – reziumavo F. Brisola.

P