fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Kauno Žalgiris“: Kalmaro žaidimas prasideda

Praėjusių metų korėjiečių super sensacija tapęs serialas „Kalmaro žaidimas“ visiškai atitinka dabartinę „Riterių“ situaciją – arba laimi, arba laidoji viltis kitą sezoną žaisti UEFA Konferencijų lygos atrankoje. Pirmasis „Kalmaro žaidimo“ varžovas – sunkiai sezoną pradėjęs, tačiau šiuo metu geresnėje pozicijoje esantis „Kauno Žalgiris“.

Data: 2022 m. lapkričio 8 d. 19:30 val.

Vieta: „Sportimos“ maniežas, Vilnius. Tiesioginė transliacija per TV3 play

Naujienos

Paskutinių „Optibet A lygos“ rungtynių prieš „Jonavą“ antrasis kėlinys „Riteriams“ klostėsi labai užtikrintai, tačiau vienas nemalonus per jį vis tiek įvyko. Sužaidus septynias minutes po pertraukos, Nikola Eskičius prieš save išvydo geltoną kortelę, kuri futbolininkui yra ketvirtoji ir tai reiškia, kad būsimoje dvikovoje prieš „Kauno Žalgirį“ jo aikštėje nebus.

Būsimoje dvikovoje Pablo Villarui dėl ligų gali tekti žaisti ir be daugiau saugų. Jau minėjome, kad treniruočių procese nedalyvavo Artūras Dolžnikovas ir Deimantas Rimpa. Dėl jų dalyvavimo rungtynėse spręs gydytojai.

Olaide Badmus dar neprisijungė prie komandinių treniruočių, tačiau jo koja sugijo ir jis individualiai pradėjo ruoštis naujam sezonui. Per 2022-uosius gynėjas „Optibet A lygoje“ sužaidė vos dvejas rungtynes ir abukart dėl traumų buvo priverstas palikti aikštę.

Po to, kai Marijampolės „Sūduva“ nusileido „Šiauliams“ ir „Žalgiriui“, „Riteriai“ ir vėl tapo savo padėties šeimininkais kovoje dėl kelialapio į UEFA Konferencijų lygą.

Likusias dvejas namų rungtynes „Riteriai“ žais „Sportimos“ manieže.

Varžovas

Dėl traumų kentėjęs ir pralaimėjimus sezono pradžioje rinkęs „Kauno Žalgirio“ klubas šiuo metu pagal prarastus taškus yra pakilęs ant antrojo turnyro lentelės laiptelio. Žaidėjai pasveiko ir pergalių skaičius pradėjo augti geometrine progresija.

Pasikeitimas kauniečių gretose įvyko ne tik dėl sumažėjusio lazareto, bet ir dėl Michaelo Thuique išvykimo iš Lietuvos. Jo vietą aikštėje užėmė ir įvarčius pradėjo štampuoti Antonas Fase ir Nerijus Valskis. Jie kartu per šį sezoną sužaidė vos 25 rungtynes (A. Fase – 15, N. Valskis – 10), tačiau jau dabar yra pelnę net 12 įvarčių.

Paskutinės rungtynės

Daugiau nei prieš savaitę vykusiose rungtynėse „Riteriai“ 3:0 nugalėjo autsaiderę „Jonavą“, o praėjusį savaitgalį „Kauno Žalgiris“ ir „Panevėžys“ neįmušę nei vieno įvarčio išsiskyrė lygiosiomis.

Vilniečių rungtynės Jonavoje prasidėjo nelengvai, tačiau po pertraukos P. Villaro auklėtiniai įrodė aukštesnį meistriškumą ir visiškai pelnytai iškovojo įtikinamą pergalę. Nedaug trūko, kad ta pergalė būtų dar įtikinamesnė.

„Kauno Žalgirio“ – „Panevėžio“ rungtynėse abi komandos stengėsi demonstruoti taktinį futbolą bei saugotis varžovų išpuolių. Per visas rungtynes abiejų komandų buvo sukurtos vos kelios progos įvarčiui pasiekti, tad nulinės lygiosios – visiškai dėsningas rezultatas.

Tarpusavyje

18-8-11. Po pralaimėjimo rugpjūčio mėnesį, „Riterių“ pergalių balansas tapo mažesnis nei 50 procentų ir tam, kad būtų atstatytas iki tų 50-ies, paskutinėse sezono tarpusavio rungtynėse reikia laimėti.

Tokį didelį pranašumą tarpusavio dvikovose „Riteriai“ susikrovė ankstesniais metais, po kurių sekė dveji metai be pergalių. Ta itin ilga serija buvo nutraukta šio sezono pirmajame rate, kai „Riteriams“ tris taškus dovanojo tikslus Dmytro Bilonogo smūgis.

Per šį sezoną „Riteriai“ ir „Kauno Žalgiris“ yra pasidalinę po pergalę, o dar vienas susitikimas baigėsi lygiosiomis. Galime prisiminti, kad lygiąsias R. Garasto auklėtiniai išplėšė įvartį pelnę per pridėtą teisėjo laiką, o pralaimėjimas Kaune buvo absoliučiai nedėsningas tam vaizdui, kurį rodė komandos.

Akistata

Armantas Vitkauskas prieš Nerijų Valskį. „Riterių“ vartų sargas yra vienas daugiausiai minučių sužaidusių futbolininkų visoje „Optibet A lygoje“. Jis žaidžia brandų, solidų sezoną ir yra antras tarp daugiausiai sausų rungtynių turėjusių vartininkų šiame sezone.

N. Valskis dar prieš keletą metų buvo tuometinių „Trakų“ puolimo lyderis. Nepaisant to, kad jo karjera artėja į pabaigą, Kaune puolėjas demonstruoja, kad komandai dar gali būti itin naudingas. A. Vitkausko ir N. Valskio dvikovos laimėtojas gali atsakyti į daug klausimų.