fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai B“ išsaugojo vietą Pirmoje lygoje

Atsakomosiose pereinamosiose rungtynėse „Riteriai B“ 4:0 nugalėjo „Šilutę“ bei, laimėję seriją 5:0, išsaugojo vietą kito sezono „Optibet Pirmoje lygoje“. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė šešiolikmetis Jonas Usavičius, vieną – Kajus Statauskas.

Nepaisant išvykoje įgytos persvaros, „Riteriai B“ nuo dvikovos pradžios perėmė iniciatyvą į savo rankas ir buvo tik laiko klausimas, kada kris pirmasis įvartis. O jis krito nesužaidus nė dvidešimties minučių. Dešiniuoju krašto savo ataką pradėję aikštės šeimininkai surado J. Usavičių, kurio reidas į baudos aikštelę ir įspūdingas smūgis į tolimąjį vartų kampą „Šilutės“ vartininkui Vadimui Trefilovui buvo neatremiamas.

Po įvarčio žaidimas tapo ramesnis – svečiai vis ilgiau pradėjo kontroliuoti kamuolį, tačiau realaus pavojaus Arno Voitinovičiaus vartams nekėlė. Tiesa, iki pertraukos kažko įsimintino nebesukūrė ir „Riteriai B“.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui, krito antrasis įvartis. Aukštai spausdami varžovus, aikštės šeimininkai perėmė kamuolį, Deividas Malžinskas dešiniuoju kraštu išsiveržė į baudos aikštelę, numetė kamuolį J. Usavičiui, kuris praktiškai nuo vienuolikos metrų žymos vienu lietimu įformino dublį.

Dar po septyniolikos minučių jaunasis „Riteris“ užfiksavo pirmąjį karjeros hetriką. Gavęs kamuolį ties trisdešimtuoju metru, J. Usavičius kairiajame krašte įveikė dviejų varžovų gynybą, įsiveržė į baudos aikštelę bei smūgiu į artimąjį kampą, iš esmės, padėjo tašką serijoje.

Paskutinis įvartis buvo įmuštas sužaidus pusvalandį po pertraukos. Vėl taikydami aukštą spaudimą, „Riteriai B“ varžovų aikštėje perėmė kamuolį, trumpais perdavimais įvartinę situaciją sukūrė K. Statauskui, o šis savo šansą išnaudojo užtikrintai.

Per likusį laiką situacija nepasikeitė ir keturioliktą vietą šiame sezone užėmę „Riteriai B“ ir kitąmet žais „Optibet Pirmoje lygoje“.